Гідроциліндри: конструкція, принципи роботи та застосування в автомобільній гідравліці

Гідрофікація вантажівки складається з багатьох модулів, включаючи баки для мастила, контролюючі інтерфейси та вали відбору потужності. Але для більшості систем також потрібно купити гідроциліндр. Без цього елементу не вдасться реалізувати функціонал гідравліки, особливо модулей, що потребують прикладення механічних зусиль.

QASlIZIU92OvGBZ6-CiGAlOf86T4zW0jJlqOkpzETu90seInDeWYMB6bzB1b_nR5IQX6s62DM5vqwG8S4Opsquk13TnSLMPM8rzYaYThQhWW8fZLied7vfRALmSk6stFhMP5Hnzm=s0

Що таке гідроциліндр

Гідроциліндром називають агрегат, який перетворює тиск рідини (в гідравліці це мастило) на механічну енергію. Це досить простий та максимально надійний механізм, що складається з:

  • циліндру із герметичнім корпусом, до якого з однієї сторони подається мастило;
  • поршня, що рухається за рахунок тиску, утвореного мастилом, сила якого залежить від кількості рідини;
  • штока, який виштовхується поршнем та приводить до руху робочий елемент

Найкращий і найпопулярніший приклад гідроциліндра — це самоскид, точніше його кузов. Завдяки такому елементу кузов піднімається та опускається на висоту, передбачену довжиною штока. Також гідроциліндри встановлюються на сміттєвози з функцією зжимання сміття, бетонні міксери, причепи з відкидними бортами та подібну будівельну або комунальну техніку.

Як працює гідроциліндр

uA2amL0gF0XBf7Tf6MScWov_MSwGE6RN5BdCHjttsGKu2tspQtuslx0EP_0QFFf_lUnLUYw77NZdQg5Y_hIWtV-_0q_xEV04Vbr4c1UC2_qfCqOnT_NkF8y7apDZdQprIMlWCsjk=s0

Завдяки своїй конструкції гідроциліндр швидко та без втрат потужності перетворює тиск рідини на механічну енергію. Більше того, показники сили, що діє, наприклад, на кузов самоскида, в рази більші, ніж прикладені для її отримання зусилля. Коефіцієнт корисної дії приладу вражає і не має рівних серед автогідравліки. Також треба враховувати простоту конструкції та принцип роботи:

  • мастило у циліндрі штовхає поршень;
  • поршень штовхає шток;
  • шток піднімає кузов.

Враховуючи вищесказане, гідроциліндр можна вважати одним з найефективніших агрегатів у гідравліці. До того ж ціна такого апарату відносно невисока (навіть від відомих брендів на кшталт Hyva, Gemma, Binotto, Aber або Penta). Саме тому модифікація тягача у самоскид є найпопулярнішою в Україні. Та й об'єктивно машини такого типу максимально ліквідні на ринку послуг, а їхні власники завжди мають замовлення на перевезення вантажів.

Де придбати якісні гідроциліндри

Найкращий варіант — купити гідроциліндр у спеціалізованому магазині. Наприклад, АВМ Київ, який вже давно працює на ринку гідрофікації, добре відомий власникам вантажівок, має багато позитивних відгуків та пропонує широкий асортимент гідравлічного обладнання. Більше того, має власні бригади механіків, що займаються обслуговуванням та ремонтом техніки, а за необхідністю можуть здійснити виїзний монтаж. Ця послуга діє не тільки для Києва, а й для будь-якого міста Україні.