Створюємо ідеальний мікроклімат в домівці за допомогою брізера

Хочете дихати в будинку чистим повітрям, навіть якщо за вікном міський смог і пилюка? У цьому вам допоможе побутовий прилад брізер, який можна встановлювати в квартирах і приватних будинках.

Останнім часом ця «розумна» вентиляція все частіше і частіше привертає увагу вітчизняного споживача. І не дивно - вуличне повітря за вікном стає бруднішим з кожним днем!

Це невеликий, компактний прилад, який часто називають провітрювачем. Брізер це та ж припливна вентиляція, тільки з набором додаткових корисних функцій. Приплив повітря в квартиру з брізером відбувається постійно, при закритих вікнах, в будь-який час року, цілодобово (під час роботи приладу). А на сайті https://iceoom.com.ua/tion-breezer-4s/ можна по найкращій вартості придбати цей прилад. 

Встановлення такого провітрювача особливо рекомендовано:

  • Тим, хто живе у великих містах, поблизу автомагістралей, промислових підприємств, трас, автостоянок.
  • Тим, хто страждає на алергію, бронхітами, іншими захворюваннями дихальних шляхів, ослабленим імунітетом;
  • Літнім людям;
  • Сім'ям з маленькими дітьми.

У всіх цих випадках покупка брізера для дому гарантує свіже повітря в будинку і здоровий мікроклімат для всіх мешканців.

Які домашні проблеми вирішує брізер

  • Усуває духоту в будинку. Це часта проблема сучасних будинків і квартир, обладнаних великою кількістю електроприладів, газовою плитою. Необхідно виконувати щоденне провітрювання, щоб повітря в приміщенні було комфортним, добре спалося і не боліла голова.
  • Відфільтровує пил, бактерії, гази. Шкідливі частинки, що містяться в міському повітрі, стають причиною багатьох захворювань. Якщо їх усунути, хвороб і нездужань у домочадців відразу стає менше.
  • Видаляє алергени. Це особливо актуально для маленьких дітей і алергіків. Якісний повітрообмін в квартирі полегшує їх стан, дарує бадьорість і енергію.
  • Усуває вологість. Підвищена вологість в приміщенні стає причиною появи грибка і цвілі, конденсату на вікнах, плям на стінах і стелі. Все це дає середу для розвитку патогенних мікроорганізмів, які згубно впливають на здоров'я всіх членів сім'ї.

З чого складається і як працює брізер

Побутова припливна вентиляція розробляється багатьма виробниками. Моделі можуть мати різний дизайн, але складові елементи зазвичай ідентичні:

  • Зовнішній клапан: впускає в будинок повітря, закривається, коли брізер вимкнений.
  • Комплект фільтрів: очищають повітря, затримують сміття, пил, фільтрують бактерії, пилок та інші шкідливі компоненти. Фільтрація зазвичай ступінчаста: фільтр грубої очистки відокремлює велику пил, НЕРА-фільтр - дрібну і найменшу, вугільний фільтр усуває гази, дим неприємний запах.
  • Вентилятор: з його допомогою повітря рівномірно подається в приміщення.
  • Клімат-контроль, система управління: підтримує в будинку комфортний мікроклімат, стежить за роботою приладу і охолодженням повітря.
  • Пульт управління: для коригування параметрів роботи приладу.

Крім того, брізер містить в собі керамічний нагрівач, який нагріває вуличне повітря до заданої температури. Не всі брізери мають нагрівач, в деяких моделях він не передбачений.

Принцип роботи припливної вентиляції простий: вуличне повітря через зовнішній клапан, повітрозабірник, подається на фільтри за допомогою вентилятора. Потім очищається, далі потрапляє на нагрівач і після нього чисте і комфортне подається в будинок.

Монтаж брізера не займає багато часу, зазвичай виконується протягом години. У стіні робиться невеликий канал (діаметром до 10 см), куди вставляється повітрозабірник, а в квартирі ставиться сам прилад.