Де, якщо не в Буковелі: 5 селищ біля найвідомішого українського курорту

Щороку Буковель приймає тисячі туристів, проте сам курорт не такий уже й великий. Житло тут недешеве, а встигнути забронювати його важко.

Саме тому, збираючись на відпочинок до Карпат, варто звернути увагу на села, де можна зняти котедж або комфортний номер. Так ви отримуєте тихе, зручне житло та простий доступ до понад 20 гірськолижних трас та безлічі інших розваг. Розглянемо найкращі варіанти неподалік Буковелю!

ТОП селищ біля Буковелю

  1. Поляниця. Це місце заслужено посідає першу сходинку в нашому рейтингу, адже розташоване менше ніж у 2 км від Буковелю. Тут багато туристів, проте ви можете бути впевнені — аби дістатися до найближчого підйомника не доведеться марнувати час. Зняти кімнату в Поляниці доволі просто, адже тут розташовано безліч готелів та садиб. Цей варіант чудово підходить активній молоді та сім’ям із дітьми. Обрати апартаменти до смаку легко за покликанням https://starapravda.com.ua/.

  2. Яблуниця. Зі схилів, на яких розташоване село, розгортається надзвичайно мальовничий краєвид: можна побачити вершини Говерли та Петроса. Чудові панорами поєднуються з гарною транспортною доступністю — звідси до Буковелю всього 13 км. Крім того, Яблуниця має п’ять власних гірськолижних трас. Цей варіант підходить тим, хто бажає трохи більш спокійного відпочинку з кількома варіантами розважальної програми.

  3. Татарів. Дуже мальовниче селище, що причаїлося в оточенні гірських вершин та могутніх карпатських лісів. Вартість житла тут дещо нижча, адже власних гірськолижних трас немає. Зате від найближчих буковельських трас Татарів відділяє тільки 13,5 км. Окрім автомобільного, є також залізничний транспорт.

  4. Ворохта. Чудовий варіант для тих, хто бажає цілковито жити «у цивілізації». Тут прокладено залізничну колію, є хороший вибір кафе та ресторанів. На горі Пушкар, що неподалік, влаштована власна лижна траса. Також поблизу розташовані Говерла таК арпатський національний парк. Проте до підйомників Буковелю з Ворохти діставатися 18–20 км. Цей варіант підходить тим, хто не орієнтований тільки на лижний відпочинок та бажає винайняти житло недорого.

  5. Микуличин. Це невеличке село опинилося в самому кінці списку через своє розташування — від Буковелю його відділяє приблизно 35 км. Хоча місцеві пейзажі не такі гарні, ціни на житло — найнижчі. Поряд розташовані Івано-Франківське летовище та Яремче. Власні лижні траси — відсутні, але знайти трансфер до Буковелю неважко.

Зверніть увагу, що через усі розглянуті села проходить дуже жвавий автомобільний трафік. З одного боку, він дає змогу без проблем доїхати до буковельських схилів, а з іншого — здатен перешкодити тихому відпочинку. Якщо ви полюбляєте красу та спокій карпатських лісів, просто обирайте житло не на головних вулицях селищ.

Особливу увагу завжди приділяйте запропонованому сервісу, списку послуг, що входять у вартість проживання. Це допоможе по-справжньому насолодитися відпочинком без неприємних сюрпризів.