Навчання навичкам водіння в автошколі — ціна питання в Києві

Зрозуміло, що найкраще вчитися керувати транспортним засобом під наглядом досвідченого професійного інструктора. А вивчати правила дорожнього руху і принципи будови автомобіля за навчальною програмою, складеною кваліфікованим викладачем. Але багато новачків після покупки машини вирішуються не звертатися в автошколу, так як вважають, що навчання там коштує занадто дорого.

Так, за отримані знання та набуті навички доведеться заплатити. Але вартість пропонованих послуг незрівнянно мала в порівнянні з ціною автомобіля. До того ж уміння уникати аварійних ситуацій на дорогах, якому навчають професіонали, взагалі важко оцінити. Адже часто ціна людської помилки - здоров'я і життя людей. Але в будь-якому випадку перед подачею документів слід ознайомитися з прайсом обраної автошколи. Якщо дивитися ціни, які пропонує один з провідних столичних навчальних центрів, то можна зробити висновок про їх доступність та адекватність запропонованих умов і рівнем розв'язуваних завдань. Але давайте поговоримо про це докладніше.

Скільки доведеться заплатити за базовий курс навчання

Спочатку слід ознайомитися з витратами на проходження основних програм навчання. Природно, ціна залежить від категорії прав. Найдешевше обійдуться права категорії А - від 6000 гривень, найдорожче - категорії С - від 11000 гривень. 8000 і 7000 гривень доведеться заплатити за категорії B і D відповідно. Необхідно врахувати витрати на уроки водіння. Наприклад, така послуга для початківців коштує від 6000 гривень. А ось навчитися екстремальному водінню не менше ніж за 12000 гривень. Щоб відновити навички, доведеться віддати щонайменше 2000 одиниць української валюти.

Що ще варто врахувати

Важливо розуміти, що у слухачів можуть з'явитися додаткові витрати:

  • За статистикою лише приблизно третина учнів з першого разу здають внутрішній іспит. А за перездачу доведеться доплатити 1500 грн.
  • Новачки часто беруть додаткові заняття з інструктором водіння, оскільки їм важко вкластися у відведені на це в базовій програмі курсу навчальні години.
  • Додатково доведеться сплатити послуги медичної комісії.
  • Успішне складання іспиту в автошколі не звільняє від сплати державного мита за видачу водійського посвідчення.

Однак не слід економити на питаннях безпеки, особливо коли це стосується отримання навичок правильно реагувати на мінливу дорожню ситуацію і уникати аварій під час керування транспортним засобом.