5 простих правил вибору хорошого адвоката по ДТП

Українське законодавство, в тому числі в розділі правил дорожнього руху, досить об'ємне і заплутане. Розібратися у всіх аспектах і нюансах застосування букви закону практично неможливо, тому права автомобілістів так часто порушуються.

Багато власників автомобілів погано уявляють собі, як спілкуватися з співробітниками автоінспекції або страховиками, що призводить до значних фінансових втрат. Відсутність компетенції може привести і до більш серйозних наслідків - покладання провини за вчинення ДТП навіть при її відсутності. Тому ознайомитися з законодавством про дорожній рух потрібно найуважнішим чином.

Альтернатива самостійному захисту своїх прав - допомога автоюриста Центру автовиплат «Поліс». Проконсультувати на професійному рівні з будь-яких справах завжди готовий адвокат по ДТП. Якщо потрібно, він піде в суд і там буде відстоювати ваші інтереси.

У спілкуванні з співробітниками автоінспекції і прокуратури його знання і вміння у пригоді стануть. Послуги юриста допомагають автовласникам отримати від страхової компанії все, що належить за договором.

Конструктивний діалог з чиновниками з державних органів, з представниками громадських організацій дозволяє автоюристу прийняти оптимальне зважене рішення. Адже він знає не тільки законодавство, а й відомчі регламенти МВС, психологічні прийоми і діри в нормативній базі, які допомагають домогтися позитивного для клієнта результату.

В яких випадках вам потрібен адвокат по ДТП:

  • пройшли всі мислимі терміни виплати по страховці, а гроші вам так і не заплатили;
  • водій, який був винуватцем ДТП, всіляко ухиляється від оплати ремонту вашого автомобіля;
  • страховик не вважає за потрібне оплачувати ремонт повністю;
  • страхова компанія під надуманим приводом відмовилася від виплат;
  • ви вважаєте, що невинні, але суддя позбавив вас права керування автомобілем.

У цих та інших випадках автоюрист надасть вам кваліфіковану допомогу, чим захистить від непотрібних витрат і інших проблем.

Сьогодні безліч юридичних компаній працюють з проблемами в сфері дорожнього руху. Незважаючи на це, складно знайти хорошого адвоката по ДТП з серйозно постраждалими або загиблими учасниками. Адже цей фахівець повинен володіти не тільки розглянутим вище досвідом, а й бути компетентним в кримінальному процесі. Нижче кілька простих правил вибору такого юриста.

Правило 1. Вибирайте адвоката, у якого була подібна практика

Так як в разі вчинення ДТП з постраждалими вам може загрожувати позбавлення волі на строк до 5 років, то покладатися на авось тут недоречно. Для захисту вам буде потрібен адвокат, який вже набив руку в подібній практиці. Справа в тому, що при деяких пом'якшуючих обставин, ви можете і не отримати реальний термін, але вони повинні бути обгрунтовані під час судового засідання.

Крім цього, законодавством передбачається примирення сторін, досягти якого допоможе тільки досвідчений адвокат. Йому потрібно переконати родичів потерпілого в тому, що заховавши вас за ґрати, вони не повернуть свого близького, а виплата вами матеріальної компенсації і покаяння принесе більше користі. Відзначимо, що примирення можливе тільки при відсутності у вас судимості.

Правило 2. Вивчіть адвокатське досьє юриста

Перш ніж укладати договір з кримінальним адвокатом по ДТП, добре вивчіть його досьє. У ньому повинні бути різні документи, рішення та вироки судів, які б формували повну картину про його навички ведення процесуальної документації.

Звідти ж можна отримати інформацію про характер розробки стратегії захисту. Адже успішний результат справи багато в чому залежить від цих умінь захисника.

Правило 3. З'ясуйте можливість залучення адвокатом інших експертів

В ході первинної бесіди з адвокатом постарайтеся дізнатися, якою мірою він практикує залучення до процесу незалежних експертів, які своїми показаннями можуть забезпечити успіх справи. Пам'ятайте, чим ретельніше захисник готовий шукати додаткові джерела доказів, тим ефективніше буде його захист. Ідеально, якщо адвокат крім залучення експертів буде готовий до пошуку свідків ДТП.

Правило 4. Не співпрацюйте з адвокатами, які гарантують вам позитивний результат

Якщо адвокат по ДТП з потерпілими з самого початку дає вам гарантію на позитивний результат справи, то не розпочинайте співпрацю з ним. Справа в тому, що кримінальний процес абсолютно непередбачуваний. В ході розгляду може з'явитися маса даних, які не були відомі спочатку. Будь-яка гарантія адвоката - не більше ніж самореклама і бажання будь-що-будь роздобути клієнта і заробити на ньому.

Правило 5. Уважно вивчіть сайт юриста

Потрібно зайти на сайт юриста або юридичної компанії і уважно вивчити його, звертаючи увагу на такі нюанси:

  • Дизайн і контент. Зовнішній вигляд сторінок не повинен викликати відразливе відчуття, а інформація на них повинна бути корисною і грамотно написаною.
  • Можливість зворотного зв'язку. Тлковий юрист завжди шукає контакт з потенційним клієнтом, тому, як мінімум, на сайті ви повинні побачити номери телефонів та форму зворотного зв'язку.
  • Наявність прайс-листа на послуги. Повну ціну на роботу адвоката по ДТП не можна визначити заздалегідь, але тарифи на окремі стандартні послуги повинні бути на сайті обов'язково. За ним у вас складеться загальне уявлення про ціновій ніші, в якій працює цей юрист.
  • Крім усього цього, на сайті повинна бути інформація про всі юридичні послуги, що надаються адвокатом або компанією.