Поради по догляду за проблемною шкірою

Про ідеальну шкіру мріє кожна представниця прекрасної статі. Однак, дуже часто наша шкіра стикається з цілою низкою чинників, які діють на неї вкрай несприятливим чином. Внаслідок цього шкіра стає проблемною.

Вважаємо, ми не відкриємо Америку, якщо скажемо, що різні висипання і запалення на шкірі - незмінний бич більшості мешканок великих міст. Як резонно хтось зауважив: «Прищі - це біль усіх дівчат». І, на жаль, це дійсно так.

Починаємо правильно і регулярно доглядати за шкірою обличчя

Найпоширеніша помилка при догляді за проблемною шкірою - пересушування. Виходить замкнуте коло: ти хочеш позбутися від запалень за допомогою спиртовмісних лосьйонів і мазей, шкіра від них сохне і починає захищатися, виробляючи ще більше шкірного сала. Через це кількість запалень збільшується, і так по колу...

А тепер давайте докладніше зупинимося на догляді за проблемною шкірою, поговоримо про те, що робити, а на сайті https://suemade.com/for-face/ ви зможете замовити ефективну косметику для проблемної шкіри, ці препарати дійсно допомагають!

По-перше, шкіру із запаленнями потрібно ретельно очищати. При цьому очищення повинно бути двох видів:

  • Щоденне м'яке. Це можуть бути м'який очищаючий гель або пінка, які акуратно прибирають всі забруднення з шкіри і при цьому не руйнують її водно-жировий баланс.
  • Глибоке очищення (1 раз в 5-6 днів). Справжній порятунок для всіх власниць проблемної шкіри - AHA- і BHA- кислоти. Вони дуже обережно розчиняють омертвілі клітини, очищають пори, оновлюють шкіру і зволожують її (на відміну від скрабів, частинки яких шкіру тільки травмують і тим самим провокують нові висипання).

По-друге, проблемній шкірі просто необхідне додаткове зволоження. Можливо, ви здивуєтеся, дізнавшись, що жирній шкірі зволоження потрібно не менше, ніж сухий (тільки зволоження це повинно бути більш легким.

Зволоження у нас теж має бути двох видів:

  • Щоденне. Фахівці пропонують використовувати легкі флюїди і лосьйони і не переборщувати з ефектом матування.
  • Глибоке (1 раз в тиждень). Для глибокого очищення відмінно підійде більшість зволожуючих масок. Бажано, щоб вони теж були на гелевою основі.

По-третє, ділянки з висипаннями потрібно іноді підсушувати (тільки не перестарайтеся!). Для цього ми теж використовуємо два варіанти:

  • Маску на основі білої глини (або каоліну). Наносити її потрібно на проблемні ділянки хвилин на 5-7, а потім ретельно змивати. Використовуємо такі маски можна не частіше 2 разів на тиждень.
  • Концентрований засіб для локального використання. Такі продукти потрібно наносити безпосередньо на запалення кілька разів в день.

Правильне харчування

Виключаємо з їжі чіпси, газовані напої, все гостре і сильно смажене. А замість всіх цих «смаколиків» вводимо в раціон цільні злаки, авокадо, рослинні олії, червону рибу. Повірте, не тільки ваша шкіра, але і весь організм скаже вам спасибі!