Підкатний кран - незамінне обладнання для станції технічного обслуговування автомобілів

Капітальний ремонт силового агрегату автомобіля виконувати набагато простіше, якщо витягти його з моторного відсіку, поставити на зручний по висоті стіл або стенд. Однак демонтаж без спеціального обладнання провести практично неможливо - вузол має чималу вагу і габарити.

Щоб полегшити завдання, варто купити підкатний гідравлічний кран. З його допомогою можна швидко витягти двигун з моторного відсіку автомобіля будь-якої марки, обережно перенести його в ремонтну зону, приступити до виконання робіт. Професійний гідравлічний підкатний кран, який можна замовити на сайті https://profline.ua/gidravlicheskoe-oborudovanie/ компанії Profline, підійде для використання як у власному гаражі, так і для автосервісу, СТО.

Конструкція крана для зняття двигуна і принцип дії

Підкатний кран являє собою підйомний механізм, при якому зусилля, необхідне для підняття вантажу забезпечується висуненням штока гідроциліндра односторонньої дії. Такі крани мають рамну конструкцію і легко обслуговуються оператором.

Для переміщення вантажу, наприклад, автомобільного двигуна, необхідно підвести висувну стрілу до об'єкту і закріпити двигун на гаковій підвісці. Після цього важелем гідророзподільника циліндра невеликим зусиллям здійснити поступальний рух штока, який і здійснює підняття стріли крана з вантажем на потрібний кут.

Основні характеристики кранів для автосервісу:

  • вантажопідйомність
  • висота підйому
  • габарити крана
  • виліт стріли

Розрахункова вантажопідйомність мобільних подкатних кранів досягає 2 тонн, при цьому маса самого крана - в межах 100 кг.

Стійкість при роботі досягається правильно спроектованою конструкцією і розташуванням центру тяжіння. Максимальна вантажопідйомність забезпечується при мінімальному вильоті стріли.

У моменти, коли кран не використовується, його можна зберігати в компактному вигляді. Рамна конструкція на шарнірах дозволяє закріпити хобот стріли і пару опор у вертикальному положенні. При цьому він займає абсолютно не значну площу, що дуже важливо особливо в умовах невеликих сервісних приміщеннях.

Конструкція гідравлічних кранів забезпечує повну безпеку для персоналу та оперативність проведення навантажувальних робіт.

Переваги крана для зняття двигуна перед іншим обладнанням

Часто в підприємствах автосервісу застосовуються звичайні лебідки, встановлені на вертикальних рейках для пересування. Така конструкція дозволяє легко проводити демонтаж двигуна. Однак, установка двигуна на місце лебідкою викликає чималі труднощі, особливо при ремонтних роботах з вантажними автомобілями.

Крім того, мобільний кран, обладнаний колесами-роликами, дозволяє вільно переміщати демонтований двигун по території техстанції або цеху. Також такий кран можна використовувати на складах і в гаражах для переміщення вантажів, в автотранспортних підприємствах.