Вивчаємо переваги торгових центрів

Щороку в грудні наші співвітчизники божеволіють в пошуках різдвяних подарунків. Незважаючи на зростаючу популярність електронної комерції, багато хто воліє робити покупки в торговельних центрах. Більш того, значна частина людей ставляться до них як до цікавої форми проведення вільного часу.

Торгові центри успішно конкурують з інтернет-магазинами і борються за покупців. У торговому центрі з десятками магазинів різних профілів можна придбати все: починаючи з кухонних меблів, закінчуючи кахельною плиткою. Вони не поступаються позиціями в епоху боротьби за клієнтів.

Івано-Франківський торговий центр МЕНС, де на площі понад 8 тис. квадратних метрів розмістилися торгові точки провідних рітейлерів, пропонує по найкращій вартості широкий асортимент якісних товарів вітчизняного і закордонного виробництва. Сучасна система вентиляції, і опалення, безкоштовний паркінг, професійний турботливий персонал, численні послуги для покупців: ці та інші чинники сприяють створеню найкращих умов для комфортного і вигідного шопінгу в обласному центрі. 

 

Про переваги і особливості великих саме такого формату комерції красномовно свідчать результати незалежного опитування, проведені відомою соціологічною агенцією. Вони показують, що похід в торговий центр - це не просто покупка, а пошук додаткових переваг, які інтернет-магазини не можуть надати. 36% клієнтів заявляють, що вони приходять в торговий центр також, щоб скористатися його розважальними пропозиціями. Для 26% це місце зустрічі, а 20% відвідують його, щоб скористатися пропозицією послуг.

Торгові центри все більше стають центром міського життя

Використовуючи цей потенціал і реагуючи на зміни в навколишньому середовищі, менеджери центрів адаптують свої функції до мінливі потреби суспільства і розвивають нові області своєї діяльності. Однак важливо, щоб призначений профіль розвитку відповідав потребам і ґрунтувався на відповідній стратегії комунікації з навколишнім середовищем. 

На думку учасників опитування, найбільш важливими перевагами здійснення покупок в торговому центрі в порівнянні з інтернет-магазинами є:

  • можливість побачити і помацати товари (72%);
  • оцінити якість товарів (54%);
  • майже для половини респондентів також було важливо негайно робити покупки (49%);
  • порівнювати різні продукти (47%).

Практично кожен третій вважав перевагою поради співробітників магазина і зручність повернення або обміну товарів. Покупки з друзями оцінили 27% респондентів.

З іншого боку, більше половини респондентів відзначили можливість доставки товару прямо до себе додому (63%), економію часу (61%) і нижчу ціну (54%) як основні переваги покупок в інтернет-магазинах. Cантехніка і меблі є складними товарами для транспортування власними силами, тому доставка вельми корисна.

Цікаво, що троє з десяти респондентів вказали легкий доступ до думок інших клієнтів про продукт, а чверть вказали на можливість порівняння різних продуктів з однієї і тієї ж категорії.