Особливості приготування китайських страв та їх користь

Китайська кухня з'явилася в четвертому столітті до нашої ери, а її батьком став Конфуцій, відомий філософ. Більшість кухарів вважають, що китайська кухня одна з найкорисніших у світі.

Справа в тому, що в основі меню величезна кількість овочів, а під час приготування страв, продукти дрібно шаткують, що сприяє поліпшенню травлення. У складі багато море продуктів, які містять омега-3 кислоти. Морська риба, водорості містять йод, який допомагає позбутися від захворювань щитовидної залози. У складі китайських страв є м'ясо, однак воно не жирне. 

Особливості приготування страв китайської кухні 

В процесі приготування найчастіше використовують сковороду вок, яка відрізняється високими стінками і товстим дном. Завдяки цьому вдається приготувати продукти максимально швидко, що сприяє збереженню корисних речовин. Це дозволяє заощадити олію, знизити калорійність страв.  

Користь китайської кухні: 

  • Під час приготування китайських страв, які можна замовити на сайті timeout.od.ua/bao/, часто використовують рис. В Піднебесній він вважається хлібом. Однак на відміну від стандартного хліба, який використовують в нашій країні, та готують з пшеничного борошна, рис не містить в своєму складі глютену. 
  • Він багатий вітамінами і мікроелементами. На відміну від білого борошна, рис не сприяє різкому стрибку інсуліну, тим самим подовжує відчуття ситості. Страви в китайській культурі вживають за допомогою паличок.  
  • Такий процес дозволяє насичуватися повільно, пережовуючи маленькі порції. Таким чином людина швидше насичується та споживає меншу кількість їжі. Саме тому в Китаї зовсім невелика кількість людей, які страждають від зайвої ваги.  

Як із чим готують пиріжки Баоцзи? 

Одним з популярних способів приготування вважається водяна баня або на парі. Саме таким чином готують традиційні китайські булочки Баоцзи. Вперше страва з'явилася на Тайвані, де її готували зі свинячим фаршем та капустою. Основна особливість цієї булочки - це приготування з дріжджового тіста, яке готується на парі. Завдяки цьому вдається знизити калорійність продукту. Методом змішування свинячого фаршу з капустою, вдається збільшити користь продукту, розбавивши жирний фарш овочами. Це дозволяє знизити калорійність страви, поліпшити її засвоєння. Традиційні булочки Баоцзи готують як з морепродуктами, так і зі свинячим фаршем. Для гурманів часто використовують м'ясо птиці. 

Це корисна альтернатива фастфуду, який відрізняється низькою калорійністю і максимальним вмістом корисних речовин. Іноді готують з додаванням солодкої начинки. Але в її складі немає фруктів, начинку готують з квасолі та кунжуту.