Pierre cardin – витонченість та грація крізь десятиліття

При всьому достатку та різноманітті модних брендів європейського одягу, все ж тих марок, які відразу впізнавані і всім відомі, погодьтеся, не так багато. Однією з них є марка одягу та аксесуарів – Pierre Cardin.

Витонченість, шик та грація одягу даної марки, здатні потішити до глибини душі будь-яку людину. П'єр Карден – це найвідоміший у світі кутюр'є, який ще у 50-х роках попереднього століття здійснив справжню революцію у світі моди. Він добре відомий тим, що перший вніс особливі ідеї до чоловічого стилю одягу, які на той момент можна було дійсно назвати революційними. На сайті www.pierrecardin.com.ua офіційного дистрибютора Pierre Cardin в Україні ви зможете ознайомитись і замовити кращі моделі чоловічого одягу і аксесуарів легендарного бренду. 

Його погляд на кольори костюмів, піджаків та штанів, а також їх фасони та стиль сильно вплинули на модні тенденції того часу та всіх наступних десятиліть. П'єр Карден запатентував понад 800 дизайнерських винаходів у різних сферах, які сильно збагатили світ моди.

Карден збудував бізнес-імперію, володів власним будинком моди, бутіками, мережею ресторанів та готелів, театральним комплексом. Розповідаємо, чим запам'ятається модельєр у бізнесі.

Першим створив колекцію одягу для чоловіків

Карден першим розробив лінію чоловічого одягу. До нього вважалося, що мода лише для жінок. У 1960-ті роки кутюр'є відкрив бутік Adam у Парижі, де продавалися сорочки та краватки з принтом, та представив перше чоловіче шоу високої моди.

"До мене жоден дизайнер не шив одяг для чоловіків, тільки кравці. Сьогодні імідж дизайнерів більше орієнтований на чоловіків, ніж жінок. Так що я мав рацію 40, 50 років тому."  - слова П'єра Кардена в інтерв'ю агентству «Франс Прес» у 2009 році.

Почав випускати одяг для широкої аудиторії

Карден став першим модельєром, який вирішив продавати свій одяг за порівняно низькими цінами. Він став доступним широкій аудиторії.

Першу жіночу колекцію прет-а-порте (моделі готового одягу, що поставляються модельєрами у масове виробництво), він представив на показі в паризькому універмазі Printemps у 1959 році. За такий показ Синдикат високої моди, який контролював роботу модельєрів, виключив Кардена зі своїх лав. Щоправда, членство кутюр'є пізніше було відновлено.

Надав своє ім'я всьому, що робив

З 1970-х років логотип Pierre Cardin з'явився практично на всьому — від автомобілів, парфумів та косметики до кулькових ручок, сигарет та сардин.

Журнал Times у статті 1975 року назвав модельєра «проникливим фантазером, який прикріпив своє ім'я практично до всього, що можна прибити, приклеїти, запекти, відлити у форму, скріпити болтами, розлити по пляшках, відкрити, закрити, штовхнути чи витягнути».

2002 року The New York Times писала: під брендом Pierre Cardin продається близько 800 товарів, які приносять кутюр'є $1 млрд на рік.

"Я це все зробив! У мене навіть є вода! Я робитиму духи, сардини. А чому ні? Якби хтось попросив мене зробити туалетний папір, я б і його зробив."

Крім будинку моди він володів безліччю бізнесів у різних галузях. Кардену належав театральний комплекс Café des Ambassadeurs на Єлисейських полях у Парижі, який він після покупки перейменував на Espace Pierre Cardin. Серед його компаній — меблевий бутік, мережа ресторанів та готелів Maxim's, аукціонний будинок.