Принцип роботи і переваги керамічних інфрачервоних обігрівачів

5 —10 років тому багато жителів нашої країни почувши фразу «керамічний обігрівач», важко уявляла що це таке. У деякої частини людей ця фраза була на слуху, але повною картиною вони не володіли, і тільки невелика частина людей купила собі таку керамічну панель і цілком була щаслива придбанням.
керамічні обігрівачі

Одним словом, товар був, але про нього мало хто знав, та й особливих потреб в ньому не було - всіх влаштовував дешовий газ, а електроопалення було чимось не особливо потрібним. Виключенням були лише власники власних будинків, де підвести газове опалення було проблематичним.

Однак така картина існувала до 2013-го року, коли газ почав різко дорожчати в Україні. З цих пір ринок електричного опалення став стрімко розвиватися, а з ним і виросли продажі керамічних панелей. Детальніше про обогреватели ви дізнаєтесь на сайті 048.ua. 

Принцип роботи керамічного обігрівача

Найголовніше потрібне розуміння, що цей електроприлад працює від стандартної електромережі. Конструктивно це виглядає так: в металевому корпусі вставлена ​​плита з різного матеріалу - керамограніт, кераміка, склокераміка, закалене скло - вибір залежить від бажаного виробництва та ціни матеріалу.

Всередині між плитою та корпусом закладений нагріваючий кабель, приблизно аналогічний тому, який використовують для теплих підлог. Іноді виробники використовують не кабель, а резистивну нагрівальну стрічку, або плівку. У корпусі можуть бути додані радіатори, магнезитові плити, тепловідбивачі, конвекційні канали - одним словом все це, що конструктор даного обігрівача вважає за потрібне для збільшення КПД.

Нагрівання повітря при взаємодії з обігрівачем лежить в основі конвекції, на основі якої працює більшість опалювальних приладів (не обов'язково електро). Нагріте повітря забезпечує циркуляцію повітряних мас. Плита виконує роль не тільки накопичення тепла, але й виробітку променів червоного спектру, невидимих ​​для людського очей, які викликають підвищення температури предмета, на яке вони потрапляють. Таке промені гріють предметы, а не повітря. Нагріті предмети, у свою чергу, передають тепло повітрю.

Двійний принцип опалення, використовуваний в керамічних термопанелях, дає максимальний ефект: одночасно отримують тепло предмети, стіни і люди, і навколишній простір в поміщенні.

Переваги керамічного обігрівача

З основних можна виділити наступне:

  • Економічність та ефективність. Відгуки клієнтів говорять про те, що при переході на електроопалення витрати на тепло зменшуються в 2 - 3, а то і більше, а при зміні конвекторів на керамічних панелях кількість кіловатт зменшується в 3 - 4 рази.
  • Ціна. Порівняно з покупкою котла, радіаторів, а також монтажа газового обладнання купити керамічний обогреватель по карману кожному.
  • Використовується як для основного, так і додаткового опалення. Можна встановити один прилад, якщо в поміщенні прохолодно, а можна встановити опалення по всьому будинку.
  • Віддача тепла після відключення. Приблизно хвилин 15 - 20 обігрівач у виключеному стані ще дає тепло, тим самим не використовуючи електрику.
  • Використання в помещениях з високою вологістю. Сауны, ванные, санвузлы, лоджії і балкони вже успішно опалюються цими приладами.
  • Монолитность зборки. Прилад не можна розбирати, чим інколи люблять займатися діти.
  • Екологічність. Ніяких продуктів горіння і ризиків витоку газу.
  • Не спалює кисень і не висушує повітря, чим «страждають» різні конвектори. Повітря не викликає сухості в роті, почервоніння очей та інші малоприємні речі, ним легко дихати.
  • Сучасний зовнішній вигляд, різноманітні кольорові варіації панелі дозволяють органічно вписати обігрівач любому приміщенні.
  • Простота в монтажі, відсутність обов'язкового сервісного обслуговування або заміни зношених частин.