Як підібрати розмір браслету для себе або в подарунок?

Жіночі браслети: як підібрати необхідний розмір і не помилитися з подарунком? Як підібрати розмір аксесуару в залежності від типу конструкції й застібки ювелірної прикраси?

Браслет — неймовірно стильна й вишукана прикраса, яка здатна по-новому трансформувати будь-який образ! І якщо купити браслет правильного розміру для себе не так важко, бо в ювелірній крамниці його можна приміряти, то з подарунком можуть виникнути труднощі. До прикладу, всесвітньо відомий ювелірний бренд Pandora на своєму офіційному сайті завжди вказує розмірну сітку. Тож клієнт може виміряти зап’ясток і обрати модель, яка найкраще підійде. Та як бути, якщо браслет хочеться подарувати близькій людині?

61781bdfe05c5.jpg

Як вибрати браслет на руку залежно від розміру?

Замала ювелірна прикраса принесе його власниці чимало дискомфорту, а завеликий аксесуар навпаки можна легко загубити. Аби самостійно підібрати відповідний розмір браслету, варто виміряти зап’ясток за допомогою мірної стрічки або звичайної мотузки, яку потім треба буде прикласти до лінійки. Далі варто додати приблизно 1 сантиметр до отриманого значення, якщо браслет має бути вільним. Ідеально, коли між зап’ястям і аксесуаром проходить великий палець. Після цього можна вивчити розмірну сітку кожного ювелірного бренду й вибрати модель потрібного розміру. Залежно від типу конструкції цієї прикраси, рекомендований розмір може змінюватися:

  • Браслет-ланцюжок. Мінімалістичний і тонкий аксесуар такого типу має вільно пересуватися рукою його власниці. Тому варто обирати прикрасу, яка на 1-2 сантиметри більша, ніж охоплення зап’ястку. Важливо: якщо дівчина планує прикрашати браслет різноманітними шармами й підвісками, то сама основа також має бути достатньо широкою (2-3 см).
  • Широкий і масивний браслет. Такі прикраси мають щільно прилягати до руки їх власниці. Особливо, якщо інкрустовані великою кількістю дорогоцінного каміння. Тож таку прикрасу варто купувати точно до охоплення руки.

Зверніть увагу: якщо плануєте купити жорсткий браслет зі срібла, золота або іншого металу, то охоплення зап’ястку варто вимірювати разом з частиною фаланги, яка виступає. Інакше руку може бути неможливо просунути всередину.

Як вибрати розмір браслету в подарунок?

Подарунок для близької людини — завжди відповідально. Ідеальний варіант — знайти схожий браслет у скриньці з коштовностями й з урахуванням його параметрів вибрати ювелірну прикрасу. Якщо ж такої можливості немає, варто розглянути моделі із застібкою-слайдером. Вона дозволяє власниці регулювати довжину аксесуару й не боятися його втратити. Застібка-слайдер зазвичай присутня в тонких браслетах-ланцюжках, прикрасах зі шкіри й текстилю.

Отже, ювелірний шопінг — це легко, якщо знати, як правильно виміряти розмір браслету перед покупкою!