Як продовжити термін служби лобового скла авто

Нові технології дозволяють автовиробникам розробляти надійне та практичне лобове скло, проте, існує три головні помилки, які допускаються водіями і призводять до проблем зі склом.

Найчастіше всі помилки робляться новачками, які не мають належного досвіду в експлуатації автомобілів. Але так чи інакше часом неприємності виникають і у досвідчених водіїв, у всякому разі вони зможуть скористатися послугою ремонт лобового стекла від львівської компанії АННА.

Звичайно, зараз скло автомобілів відрізняється від виробів минулих років, враховуючи сучасні технології. Так, вже давно використовується броньоване скло. Ось тільки помилки, як правило, дуже ідентичні.

Пічка

Водії розуміють, що в холодну пору року експлуатувати автомобіль краще з пічкою для того, щоб в салоні було тепло. Ось тільки її неправильне використання може призвести до того, що лобове скло трісне і піде так звана тріщина лоба, яка може розтягнутися через всю поверхню.

Помилкою водіїв стає те, що сідаючи в автомобіль, вони направляють розігріте повітря від грубки на холодне скло. Відбувається різкий дотик, що призводить до появи тріщини. Найчастіше вона з'являється у випадку, якщо на склі були сколи, отримані під час експлуатації раніше.

Кондиціонер

Кондиціонер також стає ще однією помилкою водіїв, а точніше, його неправильне використання, що призводить до прямо протилежного результату. Коли влітку наприкінці спекотного дня водії сідають в автомобіль та включають кондиціонер. На себе відразу не спрямовують, щоб не захворіти, а от на лобове скло просто.

Але така помилка також призводить до того, що скло тріскається від зіткнення холодного повітря з розпеченою поверхнею. Водії в метушні забувають про це і стикаються із проблемою.

Важливим моментом стає те, що під час руху автомобіля кузов грає, що тільки збільшує дефекти і призводить до виникнення серйозних проблем, які часто закінчуються необхідністю змінювати скло, набуваючи аналога.

Автомийка

Влітку на мийках ніколи не замислюються про те, якою водою мити авто. Якщо це свердловина, то вода крижана. А взимку використовують підігрів.

На старих мийках регулятор температури це останнє, що піклуються підприємці. У результаті виходить, що різкий перепад градуса можливий в обох випадках і може призвести до тріщин. Водії в цій ситуації довіряють співробітникам мийки, які поспішають і забувають про банальні правила безпеки, що призводить до проблем. Відновлювати збитки у цьому випадку ніхто не планує.

Висновок

Водії повинні розуміти, що тільки відповідальний підхід до експлуатації автомобіля може дозволити їм уникнути серйозних проблем, які можуть виявитися дуже неприємними та призвести до витрат, пов'язаних із придбанням нового скла. Банальні правила безпеки дозволять зберегти скло в цілому вигляді, без виникнення тріщин та сколів.