Постільна білизна — кілька порад щодо вибору

Найкращий відпочинок для людини — це якісний нічний сон. Облаштування спального місця, це відповідальний крок і важливе місце займає постільна білизна (https://krispol.net.ua/product-category/postilna-bilyzna/) яка створює максимально комфортні умови. М'яка та ніжна до тіла, покращує нічний сон, допомагає набратися сил, зберегти здоров'я.

Типи тканини

Одним із провідних критеріїв якості постільних речей являється матеріал, з ярого їх виготовляють. Білизну, зазвичай, виробляють із бавовни та різноманітних варіантів сумішей натуральних та синтетичних волокон. Відтак отримують такі типи тканин:

  • Бязь — відрізняється низькою щільністю. Легка, тонка тканина. Має невеликий термін придатності, та доступна за ціною. Тому користується попитом.
  • Сатин — щільна тканина, що створена з багатьох шарів переплетень. Сам матеріал м'який, ніжний, але стійкий до зносу, витримує прання досить довго. Має гладеньку поверхню, приємний до тіла.
  • Мако-сатин — гладка, блискуча тканина. Виготовляється з особливого сорту бавовни, який називається єгипетським. Гарно пропускає повітря, воду, але не преться, зберігає форму. 
  • Жаккард — цупкіша, міцніша тканина, вона складається з щільно переплетених волокон, їх більше, ніж в попередньому варіанті на один квадратний сантиметр. Може мати різну структуру і текстуру. Разом з волокнами бавовни, вплітається віскоза або шовк.
  • Перкаль — тканина настільки щільна, що не пропускає наповнювач, навіть пух та перо. Тому гарно підходить в якості постільної білизни, коли використовуються натуральні наповнювачі в подушках та ковдрах.
  • Ранфорс — досить якісна тканина, вона почала ніж льон, виготовляється з бавовняних ниток, переплетення яких відбувається не так, як в попередніх варіантах, тому можливо наносити складні принти, використовувати більше узорів.

Крім бавовни, виробник постільної білизни може запропонувати вироби з льону, шовку, різних поєднань синтетичних матеріалів.

Кілька порад від експертів

Вибирати постільні приналежності не просто, бо багато різних матеріалів, кольорів, текстур, та потрібно знати, що:

  • Корисніші для нічного сну натуральні матеріали.
  • Необхідно правильно підібрати розмір - орієнтуватись краще на ковдру і розмір ліжка.
  • Звернути увагу на шви з середини. Вивернути наволочку чи підковдру і подивитись на якість пошиву. Основний шов має бути рівним, а краї оверлочені. Наволочки, простирадло і підковдра виготовляються із цілих шматків тканини, шви проходять тільки по краях.

Що стосується кольорової гами, то вона може бути будь-яка, але відповідати загальному дизайну кімнати і подобатись. Якщо нова білизна сильно пахне та занадто яскрава на колір, то краще нею не користуватись

Постільна білизна - відіграє важливу роль під час нічного відпочинку. Вона має бути приємною, відповідати певній якості.