Переваги та недоліки встановлення душових кабін

Водні процедури покликані не лише видаляти забруднення, а й мають дарувати задоволення. Таке рішення, як душова кабіна – це відносно новий продукт, що вже встиг стати популярним, який дозволяє насолоджуватися гігієнічними процедурами за допомогою душу та гідромасажних функцій. Цей сантехнічний пристрій здатний скласти гідну конкуренцію класичній ванні, при цьому має свої переваги і недоліки.

Переваги душової кабіни

  • Економія простору. Гідромасажний бокс – незамінний вибір для санвузлів невеликої площі. Це виграшне рішення, оскільки дозволяє облаштувати повноцінний блок купання.
  • Економічна витрата води. У квартирах, де встановлені пристрої обліку, часто відмовляють собі в задоволенні полежати в гарячій ванній. Однак забезпечити себе ефективним душем можна, якщо
    купити душову кабіну
    . З нею витрата води стане меншою, навіть за умови використання додаткових функцій.
  • Компактність. У продажу представлений великий вибір моделей, серед яких нескладно підібрати варіант, що ідеально вписується в простір санвузла. Приміщення можна облаштувати таким чином, щоб місце вистачило умивальнику, душ-кабіні, тумбі для дрібниць та пральній машині.
  • Комфорт експлуатації. Щоб почати, достатньо повернути рукоятку змішувача, при цьому ризик травмування зведений нанівець, адже піддони багатьох рішень оснащені елементами, що перешкоджають ковзанню. Також немає необхідності переступати через високі борти, що особливо актуально, якщо в будинку є люди похилого віку. На кабінах передбачені поручні.
  • Зручне прибирання. Так як стулки дверей щільно прилягають до основних елементів конструкції, волога не проникає на стіни та на покриття для підлоги. Всі елементи для прибирання доступні, тому процес не потребує витрат сил та часу.
  • Легкий монтаж. Із встановленням душової кабіни впорається навіть непрофесіонал.
  • Додаткові опції. Кабіна є закритим простором, в якому аромат ароматичних масел концентрує краще, ніж у ванній, відповідно, процес оздоровлення і догляду за шкірою відбуваються швидше. У кабінці можна проводити терапію світлом, робити інгаляції. До речі, багато моделей здатні імітувати мікроклімат, що переважає в лазнях та саунах.
  • Стильний дизайн. Після встановлення гідробоксу інтер'єр ванної кімнати повністю зміниться. А знайти варіант, який впишеться в інтер'єр не складе труднощів.

Деякі моделі комплектуються модулями для підключення музичних пристроїв та мобільних телефонів.

Недоліки душових кабін

Не завжди душова кабіна краща за класичну ванну, тому що має ряд мінусів:

  • Вибравши душову кабіну, користувач відмовляє собі у водних процедурах, що передбачають лежання у воді. Душ не дасть такого розслаблення, як занурення тіла в воду комфортної температури.
  • Гідромасаж та його ефективність залежить від напору води у загальній системі водопостачання.
  • Якщо як піддон вибрано конструкцію з низькими бортиками, прати вручну в ній не вийде.
  • Регулярне прибирання. Після кожного прийому душа бажано протирати скляні елементи, тому що на них від води можуть утворюватися білі плями, яких складно позбутися. Більш того, зайва волога може стати причиною розвитку цвілі та інших патогенних бактерій.