Ryder збудує в США логістичну мережу для безпілотних вантажівок TuSimple

Виробник автопілотованих вантажівок TuSimple та логістичний гігант Ryder System об'єднаються, щоб створити першу вантажну мережу для просування нових технологій у транспортній галузі.

Ryder переобладнає свої об'єкти під безпілотні вантажівки TuSimple по всій території США - сервісні центри почнуть обслуговувати автономні автомобілі, а склади відкриють доступ до своїх замовлень. Таким чином TuSimple планує впровадити свої рішення в операції великих компаній та поступово витіснити традиційні вантажівки під керуванням водіїв.

«Галузь вантажоперевезень знаходиться на межі масового збою, і ми спостерігаємо великий попит на доступ до надійних автономних потужностей з боку відправників вантажу, перевізників і автопарків. Партнерство з Ryder дозволить нам розширити нашу виробничу зону, щоб продовжувати задовольняти ці потреби та задавати темп для впровадження автопілота в галузь», - заявив TechCunch гендиректор TuSimple Ченг Лу.

Згідно з умовами угоди, об'єкти технічного обслуговування парку Ryder виступатимуть як термінали для TuSimple. Компанія називає ці об'єкти AFN - "автономна вантажна мережа". Зазначені комплекси поєднують у собі точки обслуговування вантажівок і складські підприємства. Грамотне розміщення AFN, вважають у компанії, дозволить TuSimple швидко поширитися по всій території США та налагодити цілодобові вантажоперевезення для клієнтів будь-якого рівня. Першими клієнтами СП TuSimple та Ryder стануть компанії UPS, Xpress, Penske Truck Leasing та McLane Inc.

На даний момент більша частина вантажних автомобілів TuSimple діють на Південному Заході США – компанія перевозить товари між містом Тусон, штат Арізона, та невеликими містами Техасу. Парк TuSimple складається з 50 вантажівок і поступово зростає. Цього року постачальник має намір запустити нові рейси на східному узбережжі, розширивши свою діяльність від Фенікса до Орландо. А до кінця року TuSimple приступить до випробувань вантажівок у повністю автономному режимі - без водія, що страхує.

Довгострокова мета компанії - налагодити відносини з провідними автовиробниками, які обслуговують логістичні компанії. TuSimple вже уклала відповідну угоду з Navistar – розробник автопілота обіцяє інтегрувати своє програмне та апаратне забезпечення у вантажівки цієї компанії до 2024 року. Крім того, TuSimple заявляє, що на даний момент у неї є замовлення на переобладнання в автономні вже 6775 вантажівок від вантажних компаній, що працюють на ринку США. Стільки водіїв втратять роботу у найближчі 3-4 роки, і вони навряд чи знайдуть нову, оскільки весь ринок вантажоперевезень стрімко трансформуватиметься в автоматизований.

Благодаря сервису скедбар вк вы найдете лучшие предложения по доставке грузов. Здесь лучшее место для сотрудничества грузовладельцев и перевозсиков со всего мира.