Гайда на караоке! Чому співати не тільки приємно, а й корисно

Хто не любить співати від душі? Якщо жодного разу ви не відпускали емоції і не віддавали всю душу співу рядків улюблених пісень, саме час почати!

Найпомітніший ефект від співу - це емоційний, а у випадку з караоке він посилюється в рази. Відпочинок у приємній компанії, улюблена музика, творче самовираження, розкріпачення — всі ці фактори якнайкраще знімають будь-який стрес і привносять в життя щасливі миттєвості, що запам'ятовуються. А якщо співати в караоке регулярно, зробивши це своїм хобі, можна реально продовжити своє життя на кілька років, якщо вірити офіційним даним зарубіжних учених.

Завітайте до львівського Club Split Lviv, про який детальніше можна дізнатися на сайті https://www.split.lviv.ua/karaoke/about-karaoke.html, професійна сучасна апаратура, що забезпечує звук найвищої якості, величезний пісенний архів, чудова обстановка і привітна душевна атмосфера дозволять відкрити у собі вокальні таланти, і загалом забезпечуть вам відмінне проведення часу в колі друзів! 

Користь співу в караоке, в основному, психологічна, але для здоров'я це заняття теж не шкідливе, а скоріше корисне. Зрозуміло, що головна користь — це задоволення, яке отримує людина від виконання пісні, а можливо й від визнання своїх талантів.

Користь караоке для психологічної рівноваги

У багатьох людей зараз виникає депресія на ґрунті різноманітних комплексів. Низька самооцінка заважає людині реалізуватися, розкрити соціальну програму, вільно спілкуватися тощо. Так, спів у караоке — чудовий спосіб боротьби з комплексами, невпевненістю та затисненням на публіці. Людина стає більш харизматичною і привабливою.

Спів у караоке допомагає подолати депресію, оскільки думка про людину протилежної статі істотно підвищується. Співак відчуває приплив бадьорості, сил та позитивної енергії. Це хороший спосіб психологічної розрядки та зниження стресу після домашніх скандалів, проблем в особистому житті та інших негараздів.

Користь співу для організму

Вважається, що спів за енергетичними витратами приблизно дорівнює ходьбі. Крім того, у процесі нормалізується глибина та ритмічність дихання, розвиваються легеневі м'язи, підвищується активна ємність легень. Ця відмінна дихальна вправа, навіть, певною мірою, знижує захворюваність на бронхіт та інші бактеріальні ускладнення гострих респіраторно-вірусних інфекцій.

При правильному співі у всьому організмі активізується маса процесів, що сприяють оздоровленню (наприклад, очищення верхніх дихальних органів від інфекцій), активації функцій, що відновлюють і навіть омолоджують (нормалізація тиску, виведення токсинів і багато іншого).

Ви колись відчували приплив позитивних емоцій після тренування? Виявляється, спів може зробити аналогічний ефект. Хоча ця вправа не так інтенсивна, як деякі інші види аеробних вправ, вона дає таку віддачу від вивільнення ендорфіну. Одне дослідження припускає, що свідоме керування диханням задіює кілька областей мозку, у тому числі ту, що регулює емоції. З'являється дедалі більше свідчень, що підтверджують ідею у тому, що спів та інші музичні заняття позитивно впливають самопочуття.

Одне дослідження показало, що жінки з післяпологовою депресією одужували швидше, коли вони брали участь у співочій групі. Коли ви виконуєте пісню, ваш розум зосереджений. Важко думати про інші речі, поки ви концентруєтеся на словах та набираєте потрібні ноти. Крім того, ви повинні не забувати дихати.

Постановка вимови

Спів у караоке – чудовий помічник логопеда. Мова людей, що звикли до співу, стає чіткою, ясною, з правильно вимовленими звуками. Це хороше тренування дикції та розробка голосових зв'язок. Саме тому дуже корисно вчити співу кожну дитину як для розширення загального кругозору, так і для постановки правильної вимови.

Користь для міжлюдського спілкування

Якщо вас мучить самота, саме час провести розкішний вечір із друзями чи рідними в караоке-барі. Ви організуєте спільний відпочинок у приємній розслаблюючій душі та тілі атмосфері, згуртуєте ваші стосунки, внесете свіжий струмінь у сірі будні. Таке проведення часу допомагає порозумітися з дітьми або батьками, братами і сестрами, знайти нових друзів і подруг і т. д. Після караоке-вечірки ви відчуєте потужний заряд позитиву від спілкування!