Щоб ніжкам зимою було комфортно: вибираємо теплі колготки

Дівчатам хочеться носити сукні та спідниці, це можливість відчути себе особливо розкішною, підкреслити достоїнства вашої, безперечно, прекрасної фігури і при цьому заробити кілька додаткових балів привабливості в очах чоловіків. Проте суворі погодні умови ускладнюють завдання. Адже краса, красою, але не замерзнути також важливо.

Теплі колготки є важливим атрибутом осінньо-зимових луків сучасних модниць. Захищаючи ніжки від вітру та низьких температур, вони дарують тепло та затишок у прохолодну погоду.

Але не лише це виділяє їх на тлі інших речей. Такі вироби дозволяють навіть у найкритичніші дні носити жіночні сукні і при цьому почуватися комфортно. Стосується це, природно, тільки виробів дійсно якісних, зокрема в інтернет-магазині https://mirkolgot.com.ua/kolgotki-chulki/97499-teplye-modeli/ представлено широкий вибір теплих колготок на любий смак від відомих виробників.

Носити взимку колготки чи штани?

Що носити взимку: штани чи колготки? Відповідь на це запитання у кожної жінки своя. Але є об'єктивна сторона питання і полягає вона в тому, що якщо правильно вибрати колготки, у них буде набагато тепліше, ніж у одних штанах. Та й образи вдасться створювати різноманітніші та цікавіші, щодня виявляючи свій бездоганний смак.

Навіть якщо ви рахуєте себе затятою любителькою джинсів, без теплих колготок не обійтись. Тож варто розібратися у всіх тонкощах та нюансах вибору.

Як вибрати матеріал

Всі колготки, представлені на сучасному ринку у великій різноманітності, за матеріалом виготовлення можна розділити на три групи: синтетичні, натуральні, а також змішані (що складаються з комбінації натуральних та синтетичних волокон). Кожен варіант має явні переваги і деякі недоліки. Розглянемо їх докладніше:

  • Колготки з натуральних матеріалів виготовляють з бавовни, кашеміру або вовни. Про натуральність колготок можна говорити, коли цих матеріалів у складі міститься майже 100%. Такі моделі дуже теплі. Вони максимально зігрівають, але головні їхні недоліки - погана еластичність і швидке зношування. Вони нещільно сідають на ніжці, морщаться і швидко втрачають презентабельний вигляд, оскільки витираються, втрачають форму. Вовняні моделі, до того ж, можуть колотись і дратувати шкіру.
  • Колготки із синтетичних волокон виготовляються з мікрофібри, мультифібри або акрилу. Це не найкращий варіант для холодної погоди, адже навіть маючи високу щільність, вони погано зігрівають. Також матеріал запобігає тому, щоб шкіра дихала, тому може провокувати дискомфорт. Ще один суттєвий мінус – синтетичні колготки легко рвуться. Серед головних їх переваг – щільна посадка по нозі та гарна гладка фактура.
  • Змішані – такі колготки складаються з комбінації синтетичних та натуральних волокон, маючи переваги кожного з них. Для зимових моделей бажано, щоб щонайменше на 60% вони складалися з вовни або бавовни. Тоді модель буде досить тепла. Синтетичні нитки з поліаміду надають виробу зносостійкості, а еластанові волокна забезпечують необхідний рівень еластичності.

Щоб колготки ідеально сідали по ніжці, еластану у складі має бути не менше ніж 10-15%. Також модель матиме гарну розтяжність за наявності лайкри, інші назви цього матеріалу спандекс або дорластан. Приємними на дотик колготки робить мікрофібра. Це поліамідна нитка, що надає полотну міцності та бархатистості.

Відмінними естетичними та практичними характеристиками відрізняються колготки, до складу яких входять бавовна, поліамід та еластан, а також вироби, що складаються з комбінації вовни, лайкри та мікрофібри.

Існує думка, що головним недоліком колготок з вовни є те, що вони дратують шкіру, завдаючи дискомфорту. Але це справедливо щодо не дуже якісних бюджетних моделей, до складу яких входять уламки волокон. Якісні вироби створюються із щільно скручених ниток, тому вони приємні до тіла. Перевірити, чи колотимуться колготки, дуже легко. Достатньо розпакувати їх і прикласти до щоки.

Як і з чим носити теплі колготки

Теплі колготки, особливо вовняні моделі, виглядають досить грубо. Саме тому багато дівчат задаються питанням, з чим їх поєднувати, щоб було не тільки тепло, а й стильно. Розглянемо це докладніше.

Найвдаліші поєднання теплих колготок з одягом:

  • Сукні - підходять моделі довжиною трохи вище колін або максі, пошиті із щільних тканин. Бажано, щоб сукня була доповнена довгими рукавами та не мала відвертих вирізів. Легкі моделі без рукавів надто дисонуватимуть із щільною фактурою теплих колготок, тому подібних комбінацій стилісти радять уникати. Особливо виграшно виглядають комбінації з теплих колготок і трикотажних або в'язаних суконь, а також трендових суконь-світрів.
  • Спідниці - переважна також довжина трохи вище колін та міді. Якщо образ добре продуманий, підійдуть міні моделі. Спідниці мають бути пошиті із щільних матеріалів.
  • Шорти – колготки можна поєднувати із шортами довжиною до середини стегна чи коліна, виконаними з теплих матеріалів. Це – універсальний варіант. А ось зухвалий молодіжний лук створюєтся на основі теплих колготок з візерунком, особливо вовняних, у поєднанні з короткими джинсовими шортами.
  • Що стосується взуття, то уникати потрібно лише чобіток та черевиків на шпильці. Їх краще замінити моделями зі стійким каблучком. Також вітаються чобітки та черевики у різних стилях на низькому ходу. Особливо органічно теплі колготки доповнять взуття зі шнурівкою.

Правильно підібрані теплі колготки стануть головною річчю у вашому зимовому гардеробі. Вони чудово доповнять щільні сукні та спідниці, дозволяючи створювати масу цікавих образів. Тільки віддай перевагу якісним моделям. Вони не сядуть після прання, не скочуються і не почнуть витягуватись. Купівля хороших колготок стане чудовою інвестицією у красу та комфорт.