Як збільшити товарообіг за допомогою інтернет-реклами

Ваш продукт затребуваний на ринку, але чомусь продається повільніше, ніж хотілося б? Як збільшити товарообіг за допомогою сервісу Google Shopping? Така можливість з'явилася в Україні в 2018 році і сьогодні нею користується не тільки бізнес, що розвивається, а й великі магазини. Якщо ви готові до чесної конкуренції та можливості швидко завоювати ринок, то давайте знайомитись з можливостями сервісу ближче.

Як виглядатиме ваш магазин у Google Shopping

Принцип роботи Google Shopping базується на основному способі пошуку потрібного товару клієнтів в інтернеті – введенні запиту. Далі користувач по черзі відкриває сторінки магазинів, щоб дізнатися головне - вартість продукту, що його цікавить. Реально шанс на перегляди є лише у невеликої кількості сайтів, що знаходяться у ТОП видачі. Щоб туди потрапити, знадобиться чимало вкладення коштів та часу на оптимізацію магазину, його просування та розкручування.

Орієнтуючись на потреби користувачів, Google створює зручний спосіб показу продукту, що цікавить, у вигляді рядка із зображенням товару, ціною і посиланням на продавця. Це виглядає так:

Працювати з цим сервісом – одне задоволення як для покупців, так і для власників магазину. Для продавця такий спосіб просування зручний тим, що:

  • Дані про зміну ціни та наявність продукту не потрібно змінювати вручну – вони оновлюються в режимі реального часу, синхронно з вашим магазином. Товари, які розпродані, не рекламуватимуться;
  • дозволяє виділити ваш продукт та унікальну цінову пропозицію в Google, Google Картинках та на YouTube;
  • Дає рівні можливості представлення товару всім продавцям - як лідерам ринку, так і новачкам;
  • Невисока вартість реклами.

Скористатися сервісом Google Shopping може абсолютно будь-яка організація, яка відповідає критеріям та приймає правила користування. Google Merchant Center містить всю інформацію, необхідну продавцю для приведення свого магазину у відповідність до вимог системи.

Контекстна реклама як спосіб просування

Якщо сайт не відповідає критеріям Google для реклами товарів за допомогою сервісу «Купівки», але на даний момент у вас немає можливостей усунути існуючі проблеми, то це ще не привід відмовлятися від просування в цілому. Зручна альтернатива – послуги контекстної реклами https://elit-web.ua/uslugi-kontekstnoy-reklamy. При її впровадженні важливо не лише розробити унікальну пропозицію, а й встановити правильні налаштування видачі.

Ефективність контекстної реклами обумовлена її адресністю – інформація про ваш продукт буде показана лише тим користувачам, які цікавляться товарами цієї категорії. Для рекламодавця важливим є фінансова сторона питання і з нею все гаразд – ви не платите за місце, тобто розміщення інформації про ваш продукт. Плата за перегляд буде зніматись лише при переході на сайт.

Контекстна реклама – ефективний спосіб боротьби за цільову аудиторію навіть у короткостроковій перспективі. На її впровадження необхідно небагато часу, що дозволяє оперативно зреагувати за потреби привернути увагу клієнта до новинки або унікальної цінової пропозиції, що діє обмежений час. При цьому витрати на контекстну рекламу можна оперативно змінювати залежно від результатів.

Який підхід краще вибрати у вашому випадку, безпосередньо залежить від особливостей вашого продукту, бюджету та цілей. Довірте просування в інтернеті профільним фахівцям, і ви не витратите свої фінанси та час марно.