Застосування тримачів запобіжника

Розміщувати плавкий запобіжник можна не тільки у гніздо на корпусі, передбачене конструкцією, а й у будь-яке потрібне місце на дроті.

Однак електричний елемент, що знаходиться під струмовим навантаженням, необхідно захистити від зовнішніх впливів надійною «коробочкою» – тримачем. По посиланню Держатели предохранителей, защита можна купити ці пристосування.

Конструктивні особливості

Тримач під запобіжник – найпростіший циліндричний ковпачок з кришкою, виготовлений із термо- або вогнезахисного пластику.

Окремі його частини щільно стикуються різьбленням чи поворотним байонетом, залежно від типу конструкції. Латунні контакти під провідники покриті сріблом або нікелюванням.

Флажковийй запобіжник жорстко поміщається всередину корпусу коробочки, на торці якої підводяться провідники.

Стандартні тримачі розраховані на фіксацію запобіжних елементів серій S, ВП, ВПБ, ТВП діаметром від 5-6.35 мм завдовжки від 20-32 мм, у тому числі скляних та керамічних. Перевірені виробники дають дворічну гарантію на вироби.

Найпопулярніша сфера застосування

Особливим попитом такий товар користується у автоелектриків:

  • що встановлюють сигналізацію на машину;
  • що підключають магнітоли та звукові динаміки;
  • що монтують протитуманки, відео-реєстратори, системи обігріву тощо;
  • змінюють прогнив проводку в салоні авто.

Зведення проводки на плавзасобах та спецтехніці також не обходиться без кріплення дрібної електричної навішування із застосуванням додаткового захисту від нагрівання та вогкості.

Утримувач запобіжника на дріт – виріб недорогий, але дозволяє надійно посадити запобіжний елемент там, де на рівному місці доводиться виконувати подвійне стикування «провід-провід». Існують також утримувачі для посадки на плату, панель або запобіжний блок із жорсткими клемами. Конструкції ускладнюються залежно від призначення.

При підборі тримача необхідно брати до уваги тип і габарити запобіжника, а також характеристики електричного ланцюга: робоча напруга (250-600 В), струмові навантаження (6-40 А) та інші. Плавкі вставки, заховані в коробочці, служать довше і гарантують високий рівень захисту електропроводки та приладів від займання. Їх використання дозволяє майстру вносити позапланову корекцію до схеми електричного ланцюга, додавати навісні елементи, не порушуючи експлуатаційну безпеку.