Основні кроки до створення індивідуального стилю

Існують різні підходи до створення власного стилю. Можна раціонально підбирати речі, що ідеально сидять по фігурі. Або покладатися на чуття і ніжно любити одяг, який розкриває індивідуальність. Але по-справжньому продуманий образ поєднує ці два підходи.

Можна, звичайно ж, самотужки спробувати створити свій вдалий образ, втім краще цю справу довірити професіоналам. Досвідчений стиліст в Києві Олена Мудренко навчить вас адаптувати свої природні дані під цілі, які переслідуються в іміджі на даний момент і познайомить з основними принципами створення стилю.

Під її пильним доглядом ви будете працюватимемо з особистими уподобаннями, познайомимося з основними типами зовнішності та дізнаєтеся, які фасони, силуети, кольори та принти підходять до вашої зовнішності. Познайомитеся з принципом подібності та навчимтеся застосовувати його при створенні гардеробу, вивчите природу зорового сприйняття та зрозумієте, як приховати недоліки фігури та підкреслити свої сильні сторони.

Чому важливо мати власний стиль?

Необхідність часто змінювати одяг та зовнішній вигляд виходить із бажання людей сподобається всім і кожному. Ми підлаштовуємося під тих, хто нас оточує. Постійна зміна образу призводить до того, що у нас немає яскраво вираженої індивідуальності, ми підкреслюємо наш нагальний настрій, але при цьому не виділяємося як особистість. Навколишні люди не бачать вас і ваші звички досить довго щоб вони почали асоціюватися з особистістю.

Образ відображає внутрішній стан особистості. Людям властиво запам'ятовувати факти про людину: поведінка, стиль, емоції від спілкування – це завжди спрощення реальності. Для того щоб створити асоціації з вашою особистістю, люди, які знаходяться навколо вас, повинні не просто запам'ятати ваш зовнішній вигляд, вони повинні запам'ятати почуття.

5 простих кроків, які допоможуть вам створити свій власний образ

Проведіть простий експеримент - попросіть 5 своїх найближчих друзів описати ваш образ, описати його так, щоб хтось зміг його дізнатися. Результат вас дуже здивує. Часто навіть ви самі не можете зрозуміти кого описують ваші друзі, ще частіше вони будуть вказувати вам на елементи вашого образу які ви навіть не намагалися виділити. Якщо ви хочете виділятися своєю розкішною зачіскою, а ваші друзі при описі вас говорять про ваш акцент це означає що:

Або ви занадто часто змінюєте щось у своєму образі і це щось не встигає зміцнитися у свідомості людей, що вас оточують. Найяскравіша ваша риса перекриває всі інші, більш тьмяні елементи вашого образу.

Або ви використовуєте недостатньо виразні елементи, наприклад намагаєтеся виділитися тим, що роблять інші.
Приклад: Якщо ви вирішили, що частина вашого образу це чорна футболка (так багато хто робив), то таких, як ви буде не менше кількох мільйонів. Чорна футболка у поєднанні з піджаком, блакитними джинсами та білими кедами зробить вас набагато унікальнішим. Додайте сюди зачіску, зовнішні фактори, акцент та унікальний зовнішній вигляд у вас у кишені.

Працюючи над власним стилем вам потрібно враховувати основні візуальні чинники, і навіть чинники сприйняття вас оточуючими. До основних візуальних факторів можна віднести:

  • ваш одяг (ваш стиль).
  • вашу зачіску.
  • вашу ходу.
  • вашу міміку (як ви візуально виражаєте емоції).

До факторів сприйняття належать такі речі як:

  • ваша історія.
  • ваш акцент.
  • ваша манера говорити та вживані вами слова.
  • ваші емоційні реакції.
  • ваші цінності та ваші погляди (про це трохи пізніше).

Запам'ятайте! Не можливо сподобається всім, завжди знайдуться ті, кому буде не подобається ваша манера говорити, ваш стиль, ваша зачіска. Не звертайте увагу таких людей. Головне, щоб образ подобався вам, і тій групі людей, частиною якої ви хочете стати.

75% успіху під час створення власного образу

Що робить вас справді унікальним (і набагато більше ніж зовнішні фактори) так це ваша історія, ваше самовизначення, ваші цінності та ваші погляди. Ці чотири параметри будуть визначати ваш образ на 75%. Тільки дотримуючись певних цінностей і не змінюючи свої погляди, ви зможете створити дійсно сильний образ.

У вас має бути чітка позиція про соціальні явища, які вас оточують, ви повинні визначитися як ставитеся до тієї чи іншої політичної партії, визначитися, що ви думаєте про сексуальні меншини, про рівність, про вічне. Якщо ви зараз не знаєтеся на подібні речі - потратьте на це час і розберіться. За обгорткою повинен ховатися вміст.