Як підготуватися до Чорної п’ятниці

Напевно, ви не раз дивувалися, як комусь зі знайомих весь час вдається купувати гарні речі майже задарма. А ви натомість виявляєте, що придбали непотріб та ще й переплатили за нього. Насправді нічого дивного, адже та людина просто знає правила підготовки до розпродажу. Оскільки 26 листопада 2021 року вже близько, саме час використати їх, щоб Чорна п’ятниця пройшла вдало.

Правило №1 ― складіть список покупок

Пригадайте, чого вам коштувала спонтанність на попередньому розпродажі. Але ж тоді здавалося, що та хустинка чи рукавички так потрібні, а знижка на червоні черевики неймовірна, хоча відтінок так собі. Потім виявилося: щось дешевше продають в сусідньому магазині, інше довелося викинути, взуття не підходить за кольором.

Щоб такого більше не трапилося, складіть список потрібних речей. Нова сумка замість зношеної, ноутбук для дистанційної роботи, подарунок мамі на найближче свято повинні бути чітко зазначені.

Додайте до списку кілька варіантів потрібної речі: у різних кольорах, фасонах, від декількох брендів. Вивчіть детально характеристики. У день розпродажу вигідні пропозиції можуть надійти на певний відтінок чи модель товару.

Правило №2 ― порівняйте ціни

Знижки повинні бути з реальної вартості товарів. Наприклад, Чорна п’ятниця в мережі Алло завжди відрізнялася кращими ціновими пропозиціями на широкий асортимент. Як підготуватися до розпродажу:

  1. Пройдіться зі складеним списком по магазинах та сайтах, оформіть підписку на розсилку новин, щоб дізнатися про знижки раніше.

  2. Відвідайте сторінки в соцмережах, приєднайтеся, там часто проводять додаткові акції.

  3. В інтернеті завчасно зареєструйтесь та додайте товари у кошик. Це дозволить швидко дізнатися ціну в день розпродажу і відреагувати, оскільки кількість може бути обмежена.

  4. Почитайте про дату початку акційної пропозиції. Багато хто знижує ціни за декілька днів. В інтернеті потрібно врахувати різницю в часі.

Будьте обачні, обирайте перевірених продавців, не повідомляйте паролі та дані карток. Пам’ятайте про правила безпеки для покупок.

Правило №3 ― складіть план витрат

Після вивчення вартості слід порахувати бюджет. Спочатку складіть по тих цінах, які діють зараз. Ближче до Чорної п’ятниці багато хто починає анонсувати знижки, тоді план можна переписати.

Важливо, щоб на задумане вистачило власних грошей, інакше доведеться переглянути складений список. Річ у тім, що кредитні пропозиції в день розпродажу рясніють вигідними відсотками, однак часто містять приховані комісії.

Брати в борг можна лише на дійсно необхідні покупки, які дорого коштують, але пропонуються з великою знижкою. Запросіть у банку розрахунок кінцевої суми до погашення, порівняйте з ціною товару, порахуйте вигоду. Можливо, потрібно обрати не настільки сучасну модель чи відмовитись від декількох додаткових функцій, якщо вони не дуже важливі.

Щоб не піддатися спокусі, перерахуйте відведений бюджет на окрему картку. Прямуючи до магазину, залиште кредитки вдома. Навіть не дивіться у бік мобільних офісів банків.

Ці прості правила дозволять отримувати максимальну вигоду від Чорної п’ятниці. Тож вдалих вам покупок, корисних речей і дешевих цін.