Вибираємо туалетний столик

Всім людям хочеться добре виглядати, тому варто задуматися про свій маленький куточок, де можна присвятити хоча б півгодини власній зовнішності: нанести зволожуючий крем, причесатися або нафарбуватися.

Туалетний стіл потрібен будь-якій людині, яка любить стежити за собою. Це може бути молода дівчина, яка обожнює фарбуватися, активна мама, яка любить косметику та цікавий мейк-ап, жінка похилого віку, яка звикла з юності підфарбувати очі та припудрити щічки, а також чоловік, який піклується про свою шкіру: робить маски для обличчя, надає форму бровам або, наприклад, створює зачіски та допомогою восків та гелів.

В інтернет-магазині https://mebelsait.dp.ua/tualetnye-stoliki представлено широкий асортимент різних за розмірами, конструктивними, функціональними і дизайнерськими особливостями туалетних столиків. Саме тут ви знайдете цей необхідний в кожній домівці меблевий аксесуар на любий смак і гаманець. 

Різновиди та різноманітність туалетних столиків

Видів столиків буває кілька

  • Класичний туалетний столик - це звичайний стіл, до якого прикріплено дзеркало, і який має багато ящиків для зберігання туалетного приладдя.
  • Трельяж – це вже не стіл, а скоріше комод, зверху якого фіксується тристулкове дзеркало. Центральне полотно дзеркала зафіксоване, а бічні стулки можна рухати: це допомагає розглянути себе з усіх боків і навіть ззаду.
  • Трюмо - це як трельяж, але із дзеркалом на повний зріст. Стільниця з трюмо може бути зовсім невеликою, основну частину в цьому виді меблів займає дзеркало та висувні ящики.
  • Столик з відкидним дзеркалом - це стіл, де дзеркало закріплено на внутрішній поверхні стільниці, і воно виймається за необхідності. Всі ящики та секції для косметичного приладдя теж знаходяться усередині столу.

Як вибрати туалетний столик

При виборі столика варто зважати на ці деталі:

  • дизайн;
  • колір та матеріал;
  • сидіння;
  • розташування дзеркала.

Якщо ви ставите туалетний столик у спальню, то він обов'язково має поєднуватись з усім інтер'єром кімнати для сну. Зверніть увагу, в якому стилі виконане ваше ліжко, шафа та інші предмети спальної кімнати, і постарайтеся, щоб трюмо не вибивалося із цього стилю. Сучасний асортимент столиків дуже широкий, тому ви точно знайдете, що до смаку саме вам.

Колір та матеріал може бути різним, але зазвичай виділяють кілька особливостей:

  • у сіро-стальному кольорі зазвичай виконують столики зі стилю хай-тек (це зазвичай скло та метал);
  • пастельні або білі відтінки являють собою легкий прованський стиль: різьблені дерев'яні меблі з невеликою кількістю позолоти;
  • дуже яскравий колір співвідносять зі стилем ампір: багато гіпсової ліпнини та вигнуті форми червоного дерева або іншої цінної деревини;
  • колір благородного дерева - це класичний стиль: морений дуб або береза, ретельно прикрашені хитромудрим різьбленням.

Вибираючи сидіння, перш за все, треба дивитися на те, зручне воно вам чи ні. Сидіння має бути комфортним: спина та ноги не повинні втомлюватися, адже час проведений за туалетним столиком - це ваш час, який призначений подарувати вам відпочинок та спокій.

В якості сидіння можна вибрати звичний стілець або пуф. Можливо, якщо столик зроблений тільки для нанесення макіяжу і догляду за обличчям, стілець зі спинкою і не знадобитися. Тож якщо вибір упав на пуф, треба звернути увагу на його висоту, м'якість та форму. Якщо ж за туалетним столиком буде проводитися багато часу, можна навіть придбати міні-крісло.

Розмістити дзеркало в потрібному місці - дуже важливо, тому що саме воно здатне відобразити приміщення і зробити його зорово менше або більше. Якщо в дзеркалі відбиватиметься дверний отвір, це не зіграє на руку зоровому простору: у цьому випадку варто купити столик із вбудованим у стільницю дзеркалом. При цьому, такий жіночий столик у кімнату дівчинки не підійде: адже дитина може розбити дзеркало, яке треба щодня діставати вручну зі стільниці.

Якщо простір дозволяє, варто вибрати трюмо: тут велике дзеркало, яке зможе відобразити всю красу спальної кімнати і візуально зробити її ще більше. Краще ставити дзеркало у кут кімнати: так кут відбиття більше, і приміщення теж здається більше.

Найменше на кімнатний простір вплине невелике стаціонарне дзеркало; його можна поставити практично у будь-яке місце в кімнаті.