Основні критерії вибору міжкімнатних дверей

Міжкімнатні двері – один з важливих елементів інтер"єру, вони допомагають сформувати єдиний внутрішній простір та підкреслити його цілісність. Крім того, дверні конструкції відокремлюють приміщення один від одного, зберігають тепло і перешкоджають розповсюдженню звуків.
Вибрати міжкімнатні двері – це пріоритетне питання всього ремонту. Тут враховується все – дизайн, ціна, якість, екологічність, надійність, естетичність та безпека. Всі ці параметри ідеальним чином поєднують представлені на сайті https://www.supermart.com.ua/dveri/new-style/ міжкімнатні двері "Новий Стиль", до речі, саме зараз багато стильних, надійних моделей пропонуються зі знижкою до 30%!

Почнемо з того, що спочатку визначтеся якому дизайну Ви віддаєте перевагу. Може це буде строга класика, або сучасний модерн, мінімалізм, або оригінальний прованс. Для цього слід відштовхуватись від загального інтер'єру вашого будинку.

Наступний критерій і найважливіший – це якість. Двері - це така річ, яку ви купуєте не на один рік, а хочете щоб вона прослужила тривалий час. Спочатку слід розібратися з чого складається сама конструкція дверей, є кілька основних варіантів:

  • Двері із масиву. Виготовляються із цільного масиву дерева, це можуть бути дорогі, цінні породи та економні м'які породи. Двері з дорогих порід відрізняються високою якістю та надійністю. Як правило, технологія виробництва полягає в зрощуванні або переклеюванні дрібних брусків для створення цілісного полотна. Такий метод захищає ваші двері від різноманітних дефектів при експлуатації.
  • Шпоновані двері. Це двері для тих, хто хоче трохи заощадити на покупці, але при цьому якість залишається на високому рівні. Це досягається тим, що замість цільного масиву, використовується тонкий зріз натуральної деревини - шпон, який і покриває весь конструктив полотна, що складається з дерев'яного каркасу та фільонок МДФ або ДСП.
  • Двері МДФ у плівці ПВХ. Найпрактичніші та зручніші в користування, тому що не вибагливі в обслуговуванні. Вони не бояться вологи та стійкі до механічних впливів. Конструктив такого полотна складається з дерев'яного каркаса, як правило, з хвойних порід дерева, а фільонки з високоякісного МДФ. У свою чергу, МДФ покривається міцною плівкою ПВХ. Плюс у тому, що така плівка легко імітує текстуру дерева, тому на вигляд вони практично не поступаються дверям із цільного масиву або шпонованим.
  • Двері вкриті ламінатином. Одні з найбюджетніших дверей. Їм також доступна імітація будь-якого сорту деревини, що можуть тонуватися в будь-який відтінок. Їх невелика вага також може бути плюсом у певних ситуаціях, наприклад, щоб під час протягів не травмувати дитину, якщо у Вашому будинку діти.

Головна ознака якісного покриття – абсолютно рівна поверхня без западин та вигинів. Не повинні бути видно краплі клею або лаку, шви шпону або плівки також залишаються непоміченими, інакше така продукція вважається неякісною або браком виробництва. Зверніть увагу на торці дверного полотна, якщо відчутна шорсткість або видні спилки, краще пошукайте іншого виробника.

Про якість також може сказати геометрія дверей, поміряйте діагональні лінії від одного краю до іншого, якщо ці виміри відрізняються один від одного більше ніж на 1 мм, то йдеться про не зовсім гарне складання. Якщо для Вас важлива хороша шумоізоляція, вибирайте двері з ущільнювачем по периметру коробки. Додаткову герметичність може ще додати притвор. Якщо хочете бачити у своїй квартирі засклені двері, то скло слід вибирати гартоване - воно міцніше, а при пошкодженні розсипається на уламки, позбавлені гострих кутів, таким не можна порізатися.

Також враховуйте те, в яких умовах Ви експлуатуватимете двері. Якщо в приміщенні з частими перепадами температури, такі як заміський будинок, де не часто буваєте, все-таки придивіться до дверей у плівці ПВХ, вони ще ідеально підійдуть і для ванних кімнат, де часто підвищена температура повітря і вологість.