Особливості і застосування кабелю вита пара

Вита пара – особливий вид кабелю. Його структура складена від одного до кількох ізольованих дротів. Вони акуратно скручені між собою та захищені за допомогою оболонки з ПВХ пластику. Ця невелика хитрість дозволяє знизити негативні наслідки від впливу на переданий сигнал електромагнітних перешкод, що неминуче виникають від джерел зовнішнього типу.

На сьогоднішній день вита пара стала одним із найбільш затребуваних типів кабелю. Причиною цього є його універсальність та висока ефективність. На сайті https://sonet.kiev.ua/catalog/0/vitaya_para компанії "Сонет" ви зможете по найкращій вартості купити цей та інші види кабелю, а також якісне сучасне телекомунікаційне обладнання від відомих виробників.

Застосуванні витої пари

В основному він застосовується для забезпечення мережного підключення та телекомунікаційного з'єднання. Вита пара розрахована працювати з трафіком даних – 100 Мбіт/с чи 150 Мбіт/с, залежно від мережевого стандарту. Фактично такий кабель працює з усіма найбільш поширеними стандартами передачі даних.

Кабель може монтуватися як усередині приміщення, так і під відкритим повітрям. Існують різні типи витої пари, які призначаються для внутрішньої та зовнішньої прокладки. Це може бути настінна, підлогова прокладка за допомогою фіксаторів або по пластикових каналах-коробках. Поза приміщенням – це навісна прокладка по опорах ЛЕП або підземна по вентиляційних шахтах, каналізаціях, пластикових тунелях провідникових, вкопаних у землю. Для кожного типу прокладки існує кабель із певною структурою.

Конструктивні особливості і переваги

Якщо акцентувати увагу на структурних особливостей витої пари, існують два основні різновиди:

  • екранована (FTP)
  • неекранована (UTP)

Другий варіант більш дешевий, але екранований провідник призначений спеціально для прокладання в місцях з потужним електромагнітним впливом. Це можуть бути як офіси з великою кількістю активної техніки, так і паралельно прокладені провідникові магістралі або високовольтні кабелі. Металевий екран під оболонкою кабелю поглинає всі електромагнітні імпульси, які від побічної техніки чи провідників. Таким чином, вита пара повністю захищена від перешкод та погіршення ефективності передачі даних.

Кабель вита пара має ряд технічних переваг. Сам собою провідник досить гнучкий, він надійно захищений від механічних пошкоджень. Також міцна поліетиленова оболонка захищає виту пару від вологості, різких поривів вітру, екстремально високих або низьких температур.

Рекомендована температура експлуатації кабелю від -40 до +50°С. Основа провідника – мідь. Залежно від типу кабелю він може складатися з двох або чотирьох витих пар. Монтується кабель досить просто, причому він не вимагає застосування додаткового технічного обладнання.

Вита пара відмінно підходить як для обладнання локальної домашньої мережі, так і офісної розгалуженої магістральної мережевої структури. Для цього існують спеціальні варіанти кабелю.

Залежно від мети та особливостей застосування, необхідно підібрати найбільш оптимальний тип кабелю. Від цього безпосередньо залежить стабільність та ефективність роботи Вашої мережі. Для того, щоб зробити правильний вибір, необхідно врахувати всі основні вимоги, а також можливі перспективи розширення мережі.

В компанії "Сонет" ви можете придбати будь-який тип кабелю витої пари. На сайті компанії Ви знайдете детальний опис кожного типу, включаючи технічні характеристики, структурні особливості, виробника, умови експлуатації та іншу корисну інформацію.

Кабель має високу якість та гарантійний термін експлуатації від виробника 10-15 років. Вся продукція сертифікована міжнародними стандартами якості.