Різновиди, класифікація та сфера використання глибинних насосів для свердловин

Щоб забезпечити водопостачання зі свердловини, використовують спеціальну техніку для подачі води. У продажу є безліч моделей такого обладнання з різними параметрами.

Залежно від місця установки, насоси поділяють на дві групи — поверхневі і глибинні. Одні монтують за допомогою поплавку на воді або поруч з нею, а другі занурюють на дно свердловини. Кожен вид приладу має свої особливості і способи використання.

Класифікація насосів для води 

Поверхневі насоси застосовуються з метою подачі води до дачних будівель і котеджів. Обладнання розміщується на поверхні, а вода надходить через спеціальний шланг, призначений для забору рідини з джерела. Іноді такі насоси встановлюють як пристосування для підвищення тиску в системі водопостачання. 

Поверхневий пристрій для подачі води встановлюють поруч неглибоких колодязів, так як максимальне робоче занурення становить не більше десяти метрів. Багато дачників встановлюють ці насоси для поливу рослин на городі, при видаленні води з підвальних приміщень. Насоси, розміщені зверху колодязів, мають невеликий розмір і вагу. При необхідності їх можна прибрати.

Різновиди глибинних насосів для свердловин 

Варто купити глибинний насос для води, який встановлюють біля самого дна свердловин або інших технологічних водойм. Їх використовують для подачі питної води. Такі установки можуть доставляти на поверхню рідину з глибини більше трьохсот метрів. Існує безліч різних моделей глибинних насосів з різноманітними технічними характеристиками. Вони відрізняються ціною, способом роботи і продуктивністю. Широкий асортимент спеціального обладнання можна знайти у компанії sigma.ua

Вібраційні занурювальні насоси працюють за рахунок вібратора, який запускається за допомогою електромагнітного поля. Воно в свою чергу створюється за рахунок проходження електричного струму через витки з'єднані з пристроєм, що створюють механічні коливання. Пов'язаний зі штоком сердечник в центрі обмотки втягується, що призводить до деформації мембрани з гуми. Так вода надходить в камеру з пружинами, а мембрана випрямляється, утворюючи сильний тиск, який сприяє надходженню рідини на поверхню.

 

Насоси мають цілу низку переваг: 

  • Висока продуктивність. Коефіцієнт корисної дії становить більше 80% 
  • Надійність 
  • Довговічність 
  • Автоматизоване управління процесом 
  • Простота конструкції 
  • Порівняно невисока ціна 
  • Компактність обладнання 

Відцентрові насоси для глибоких свердловин, які пропонує офiцiйний виробник Sigma, вважаються найефективнішими. Насос має спіральний корпус, в якому встановлені лопасті і колеса. За допомогою електродвигуна відбувається обертання цих деталей, що призводить до виштовхування рідини назовні. При цьому всередині створюється високий тиск, який при вході знижується.