Що потрібно знати про страхування Каско

Вибір поліса Каско є важливим для будь-якого автовласника, оскільки від цього документа залежить вирішення проблем, які можуть статися у майбутньому. Існує кілька варіантів пошуку вигідного полісу каско.

Головними критеріями вибору поліса Каско є ризики, що страхуються (випадки, коли буде компенсовано збиток), ціна поліса і відсутність проблем з виплатами. Працюючи вже понад 25 років на вітчизняному ринку страховая компанія Utico пропонує широкий вибір послуг по страхуванню транспортних засобів (в тому числі Каско), вантажів, також тут ви зможете оформити "Зелену карту", туристичну страхівку, тощо.

Обсяг ризиків

При виборі поліса важливо знати, які ризики потребують захисту. Якщо ваш водійський стаж мінімальний, краще застрахуватися від пошкодження автомобіля. Так ви не турбуватиметеся при аваріях та різних пошкодженнях транспортного засобу.

Якщо автомобіль коштує великих грошей і паркується на стоянках, що не охороняються, то має сенс застрахувати машину від викрадення.

Для забезпечення комплексного захисту рекомендується придбати «повне Каско», яке покриє витрати у разі пошкоджень або викрадення автомобіля. В любому випадку перед підписанням договору необхідно детально вивчити повний перелік страхових випадків, описаних у правилах страхування.

Ціна полісу

Залежно від компанії та переліку послуг вартість поліса Каско може бути різною. Деякі страховики заманюють клієнтів знижками. Низька ціна Каско зовсім не говорить про те, що можуть виникнути проблеми з виплатами, як і велика ціна не є гарантією швидкої виплати компенсації – все залежить від конкретного випадку.

Страхова компанія

Часто найбільш надійними страховими компаніями є ті, що найвідоміші тривалий час. Їхніми послугами користується більшість автомобілістів. Ви можете запитати близьких або знайомих про те, у якого страховика вони купували поліс: наскільки зручно це було, як коштувало, чи виникали проблеми з виплатами. Багато подібної інформації можна знайти в інтернеті - існують сайти та форуми, де можна прочитати відгуки конкретно про кожного страховика.

Впевненість у компанії може додати її рейтинг, який надається великими агентствами. Він характеризує фінансове становище організації. Чим вищий рейтинг, тим краща компанія та більше шансів на взаємовигідну співпрацю.

Враховуючи дані параметри поліс Каско можна вибрати одним з наступних способів:

  • Самостійно. Для цього доведеться відвідати офіси кількох страхових компаній, поговорити з їхніми фахівцями, дізнатися про правила страхування, вартість поліса, фінансові показники і так далі. На основі отриманої інформації необхідно зробити вибір та знову відвідати страховика для укладання договору.
  • Через страхових брокерів. Ці фахівці працюють одразу з кількома компаніями. Після вашого запиту вони відразу ж розкажуть про наявні пропозиції та умови купівлі полісу. Як правило, за послуги брокерів не доведеться додатково платити – їхня винагорода буде включена до вартості страховки. Однак є ризик - можете потрапити на шахраїв, які продадуть вам фальшиву страхівку.
  • За допомогою он-лайн послуг. Це зручний спосіб пошуку страховки через Інтернет. Всю інформацію про страховика та поліс Каско ви можете отримати на сайті страхової компанії або на сервісах, які узагальнюють ці дані. Для оформлення страхівки вам потрібно буде викликати до себе представника компанії або приїхати до офісу.