Тонкощі монтажу і догляду за металочерепицею

Металева черепиця вважається практичним, надійним та естетичним матеріалом для укладання покрівлі. Але домовласники повинні розуміти, що навіть такі невибагливі матеріали потребують певного догляду. Якщо не враховувати правила догляду за металочерепицею, виріб може дуже швидко стати непридатним.

Покрівля з металочерепиці прикрасить будь-яку будівлю та прослужить щонайменше 50 років. Варто звернути увагу, що термін служби залежить від верхнього полімерного покриття. Багато виробників використовують відразу кілька видів покриттів, це допоможе зберегти естетичність матеріалу надовго. Саме таку якісну металочерепицю, а також інші надійні покрівельні матеріали пропонує інтернет-магазин "Точка кровли", детальніше про асортимент і умови придбання дізнайтесь на сайті tochkakrovli.in.ua.

Помилки монтажу

Найчастіше якісь дефекти покриття виникають внаслідок неправильного монтажу. Особливої ​​обережності вимагає як поводження з самим матеріалом, так і організація процесу. Пересуватися поверхнею покрівлі необхідно тільки в черевиках на м'якій підошві. В якості інструменту при роботі з листами рекомендується використовувати електричні висічні ножиці, а також ножівку з дрібними зубами, електролобзик, ручні ножиці по металу та дискову пилку з твердосплавними зубами.

Категорично заборонено використовувати для розрізання листів "болгарку". Високі температури призведуть до руйнування цинкового шару та полімерного покриття, які захищають матеріал від корозії та іржі.

Після того, як листи розрізають, зрізи необхідно покрити спеціальною фарбою. Нею рекомендується покривати дрібні подряпини, що виникають на поверхні в процесі експлуатації.

Догляд за покрівлею з металочерепиці

Таке покрівельне покриття невибагливо у догляді, але доглядати його потрібно. Після монтажу матеріалу необхідно очищати поверхню від забруднень і контролювати стан кріплення. Давайте розберемося, як це зробити.

Очищайте від снігу

У холодну сніжну пору необхідно прибирати надлишковий шар снігу, робіть це спеціальною гумовою або дерев'яною лопатою акуратними рухами. Не забудьте залишити кілька сантиметрів снігу в якості захисту, адже подряпини можуть призвести до корозії.

Видаляйте забруднення

Зазвичай, із забрудненнями справляється погода (потік дощової води). Для стійких плям використовуйте миючу, яка не руйнує полімерне покриття. Скористайтеся м'якою губкою або щіткою і не забудьте змити водою, щоб нічого не залишалося на поверхні.

Необхідно прибирати органічне сміття щорічно. Різне листя, гілки, хвоя, мох забираються вручну у взутті з гумовою підошвою, використовуються тільки м'які щітки. Біля стиків матеріалу та водостоків постарайтеся робити це акуратно. Важливий момент: поверхня повинна бути сухою, у випадку мокрої поверхні може бути неприємний результат у вигляді падіння або пошкодження матеріалу.

Перевіряйте стан покрівлі та кріплення

Хоча б один раз на рік перевіряйте стан покрівлі. Якщо ви виявите тріщини або подряпини, негайно покрийте їх фарбою. Перевіряйте стан водостоків, якщо цього не робити, весь дах може пошкодитися.

Кріпильні елементи іноді потрібно підкручувати, щоб вода не змогла потрапити всередину під покрівлю. Звертайте увагу на те, як лежать листи металочерепиці, якщо вони не щільно притиснуті, терміново виправте це за допомогою саморізів.

Дотримуйтесь вказаних рекомендацій щодо догляду за покрівлею з металочерепиці, і тоді вона прослужить вам довго, даруватиме тепло та затишок, зберігши свою естетичність!