Правила догляду за натяжною стелею

Натяжні стелі – один з найпопулярніших варіантів обробки інтер'єрів. Завдяки надійності та практичності їх встановлюють у приміщеннях різного призначення: у вітальні, на кухнях, у спальнях, у ванних кімнатах.

Стелі відмінно маскують всі недоліки основного перекриття, перед їх монтажем немає необхідності попереднього вирівнювання поверхні або зняття штукатурного шару. За рахунок стильової універсальності такі стелі чудово вписуються в будь-який інтер'єр.

Дехто каже, що це занадто дороге задоволення, втім по посиланню https://styledecor.com.ua/calculator/ ви зможете в режимі онлайн зробити розрахунок натяжних стель від компанії StyleDecor, і переконатися, що така чудова стеля є досить доступною! 

Однак кожну господиню, яка дбає про чистоту в будинку, хвилює питання догляду за полотном. Тому приймаючи рішення про встановлення стель, важливо мати уявлення про їх правильну експлуатацію та передбачити можливість обслуговування.

Основні правила і рекомендації по догляду

Сучасні стельові полотна мають особливе антистатичне покриття, завдяки чому ступінь їхньої запиленості під час експлуатації мінімальний. Такій стелі не потрібна ретельна обробка за допомогою спеціальних засобів. Для усунення незначних забруднень достатньо періодично протирати поверхню сухою ганчіркою або серветкою і зрідка робити вологе прибирання.

Взагалі догляд за натяжними стелями залежить від того, де вони встановлені, і від матеріалу, з якого вони виготовлені. Якщо йдеться про покриття з ПВХ-плівки, встановлену в житловій кімнаті з нормальною вологістю, то догляд мінімальний. Таке покриття майже не притягуватиме пил, не накопичуватиме статичну електрику, і не вбиратиме забруднення та запахи. У ванній, на лоджії або кухні прибирання доведеться проводити частіше. У цих приміщеннях вологість і запиленість значно вища, ніж, наприклад, у вітальні, а значить і стеля забруднюватиметься інтенсивніше.
Загальні правила догляду:

Для очищення поверхні від пилу можна скористатися пилососом із насадкою для меблів. Щоб уникнути пошкодження покриття, електроприлад має працювати на мінімальній потужності.

Незначні забруднення, що утворилися на стелі, рекомендується видаляти сухою тканинною ганчіркою або серветкою. Найкраще для цих цілей підходить фланелева тканина, оскільки вона практично не має ворсу, який може пошкодити стелю.

При необхідності можна провести вологе прибирання з використанням м'яких миючих засобів. Зверніть увагу, що засіб не повинен містити у своєму складі абразивних речовин. Для миття стель підійде мильний розчин та спеціальні поліролі. При стійкому жировому нальоті допускається використання засобу для миття посуду та шампунів.
Не слід сильно терти полотно стелі. Рухи мають бути плавними, без сильного тиску поверхню.

Поради щодо правильної експлуатації натяжних стель

Виробники натяжної стелі стверджують, що термін експлуатації сучасних виробів практично необмежений. Швидше за все, це дійсно так, адже покриття виробляються з міцних та зносостійких матеріалів, які чудово витримують будь-яку дію та навантаження. Та й загальні правила догляду за стелями не такі вже й складні.

І все ж таки тривалість служби стелі багато в чому залежить від умов його експлуатації. Є ряд факторів, які негативно відбиваються на характеристиках виробів:

  • натяжна стеля може деформуватися під впливом занизьких або високих температур. Обмеження залежать від матеріалу, з якого виготовлено стельове покриття. Так, стеля із ПВХ більше підходить для приміщень із температурним діапазоном 10-50°C. Якщо проводиться обробка лоджії, то сюди краще встановити тканинну стелю. Її структура та зовнішній вигляд залишаться незмінними навіть за сильних морозів аж до -40°C.
  • Якщо в приміщенні проводиться ремонт, натяжну стелю необхідно закрити поліетиленовою плівкою. Це захистить покриття від забруднень та механічних пошкоджень.
  • Плями, що з'явилися, краще видаляти відразу, не чекаючи, поки забруднення проникне глибоко в структуру матеріалу.

Дотримуючись рекомендацій виробника і регулярно займаючись доглядом за стелями, ви зможете надовго зберегти первісну привабливість натяжного полотна.