Поради щодо вибору хорошої пароварки на Чорну п'ятницю 2021

Чорна п'ятниця – ідеальний час для покупок. Адже коли ще ціни падають настільки стрімко, а шалені знижки зустрічаються на кожному розі?

2021 року Black Friday припадає на 22-29 листопада. Саме час спантеличитися питанням майбутніх покупок і скласти списки необхідних товарів. Пароварка — одна із незамінних речей в арсеналі кожної господині. Поговоримо про рекомендації щодо вибору приладу.

Навіщо потрібна пароварка, її плюси

Прилад особливо необхідний тим, хто страждає від захворювань шлунково-кишкового тракту, зайвої ваги, цукрового діабету та інших недуг, при яких потрібне дієтичне харчування. Але пароварка з успіхом може використовуватися і цілком здоровими людьми, адже вона має досить очевидні переваги:

  1. Процес готування більше не буде забирати багато часу. Достатньо помістити продукти в пароварку та виставити необхідну програму. Не треба стояти над приладом, як над каструлею біля плити, переживати, що їжа підгорить.
  2. У більшості моделей пристроїв можна приготувати одночасно кілька страв.
  3. Мити прилад дуже легко, адже їжа, приготовлена ​​на пару, майже не пристає до посудини.
  4. Великий функціонал пароварок дозволяє, окрім приготування їжі, виконувати безліч інших завдань: розігрівати їжу, розморожувати продукти, стерилізувати посуд і т.д.

Крім того, прилад абсолютно безпечний: не загориться, тому що автоматично вимикається, коли в ньому повністю википає вода. Цей параметр особливо важливий для молодих мам, які можуть відволіктися на малюка, а також для підлітків і людей похилого віку, що відрізняються розсіяністю.

На що звертати увагу при виборі пароварки

При покупці корисного кухонного приладу обов'язково враховуйте такі моменти:

  1. Особливість конструкції. У продажу доступні пароварки, що вбудовуються і окремо стоять. Перший варіант підійде далеко не для кожної кухні, а другий універсальний.
  2. Потужність пристрою. Варіюється від 300 до 2000 Вт. Від параметра залежить швидкість приготування страв. Якщо берете пароварку для великої родини (понад 4 особи) – вибирайте моделі з потужністю від 1000 до 2000 Вт.
  3. Тип керування. Буває механічним (час роботи встановлюється вручну за допомогою перемикача) та електронним (пристрої оснащені цифровим дисплеєм). Перший тип управління приваблює простотою, а другий дає широкий простір для кулінарних експериментів.
  4. Кількість парових чаш. Варіюється від 1 до 5. Чим більше чаш, тим різноманітніші страви ви зможете приготувати одночасно, істотно заощадивши час.
  5. Наявність ручок у піддонів. Зробить процес приготування більш комфортним.
  6. Додаткові функції. Серед них: наявність чаш для варіння рису та яєць, лотків для збору крапель конденсату, можливість підтримувати необхідну температуру страви після її приготування.

Також у деяких моделях пароварок додатково передбачено функції швидкого нагріву, відкладеного старту, індикатора рівня води. Кожна господиня підбере пристрій, що повністю відповідає своїм потребам.