Типові помилки при виборі шкільного рюкзака

Шкільний рюкзак — це більше, ніж просто річ, у якій зберігаються книги, зошити та інші канцелярські приналежності для школи. Це закусочна, особиста сумка, і загалом - простір, який дитина може назвати своїм і вирішити, що взяти із собою (ну, в межах розумного).

Бажання купити дитині рюкзак дешевше цілком зрозуміло, адже в школу потрібно ще стільки всього. Але в гонитві за дешевизною можна прогаяти важливі складові, які обов'язково повинні бути присутніми в ранці. В інтернет-магазині https://rozi.com.ua/ua/rukzaki-dlya-shkoly-kite/ представлено широкий асортимент шкільних рюкзаків KITE, саме в них найретельнішим чином продуманий кожен елемент конструкції, що робить дані моделі максимально комфортними, функціональними, безпечними, і стильними.

Які ж найчастіші помилки роблять батьки під час виборів шкільного рюкзака.

Помилка 1. Придбати на виріст

Є батьки, які заради економії готові одразу придбати рюкзак першокласнику на більший розмір. Здавалося б, навіщо переплачувати, якщо за рік-два їхня дитина суттєво зросте.

За таку "економію" діти розплачуються своїм здоров'ям, у них розвивається сколіоз та псується постава. Не секрет, що наповнений ранець важить більше за допустиму норму. А якщо ще й розмір не підходить, відбувається подвійне навантаження на слабенький дитячий хребет.

Помилка 2. Не звертати уваги на деталі

На перший погляд, рюкзаки мало чим відрізняються один від одного. Але насправді тут багато нюансів.

  • Ширина лямок. На шкільних ринках зустрічаються ранці з вузькими лямками. Такі моделі коштують дешевше, але некомфортні в носінні. Під вагою шкільного приладдя лямки врізаються в тендітні дитячі плечі, натискають і натирають. Якісні рюкзаки для школи виконані із широкими лямками. Всі шкільні та підліткові моделі в Kite пошиті з лямками правильної S-подібної форми оптимальної ширини, які не зісковзують під час руху та регулюються по висоті спини та росту дитини.
  • Нагрудний та поясний ремінь. Він щільно притискає рюкзак до спини і не дає йому розхитуватися під час носіння. Правильно розподіляє навантаження на спину дитини.
  • Зручна фурнітура. Дитині з маленькими пальчиками важко відкривати тугі блискавки. Міцний і великий бігунок забезпечує надійність з'єднання та легкість відкриття-закриття. Дайте школяреві самому відкрити та закрити блискавку кілька разів. Якщо виходить погано, то потрібно підбирати іншу модель. У Kite – якісна фурнітура, а замки ходять плавно та легко.
  • Кишені для пляшечки із водою. Діти багато рухаються, тож постійно хочуть пити. Кишені розташовані зовні з боків, у них вертикально міститься пляшечка з водою або невеликий термос з напоєм. Навіть якщо школяр забуде закрити кришку і вода проллється, шкільне приладдя не постраждає.
  • Світловідбивні елементи. Вони допомагають водіям здалеку бачити дитину на дорогах у темну пору доби, а це важливо для безпеки малечі.

Помилка 3. Не брати дитину на примірку

Як вибрати шкільний рюкзак і не помилитися з розміром та дизайном? Взяти дитину із собою. Навіть знаючи ріст, не завжди модель буде зручною. Вона може погано сидіти, і дитина поскаржиться на дискомфорт. Правила примірки такі: покладіть у ранець кілька книг і нехай дитина його одягне.

Підтягніть лямки так, щоб дно розташовувалося на 4 см нижче за талію, а верхній край - на рівні плечей. Попросіть дитину походити, пострибати. Якщо зручно, ніде нічого не тисне, значить рюкзак підходить ідеально.

До речі, всі шкільні рюкзаки Kite оснащені запатентованою ортопедичною спинкою. "Дихаючі" м'які подушечки повторюють природний вигин хребта, допомагають утримувати його в природному положенні і не сутулитися.