Особливості матеріалів одягу для зимової риболовлі

Вибираючи теплі зимові костюми, досвідчені мисливці чи рибалки обов'язково звертають увагу на матеріал, з якого вони пошиті. Адже такий костюм має бути стійким до впливу зовнішніх факторів, забезпечувати надійний захист від холоду та запобігати запотіванню при інтенсивних навантаженнях.

Цінні рекомендації щодо вибору одягу для зимової рибної ловлі ви знайдете по посиланню, а нижче представлено огляд сучасних найпоширеніших матеріалів виготовлення.

Основні матеріали зимових костюмів

Жіночі та чоловічі зимові костюми можуть шитися з таких матеріалів:

  • Полартек - швидкосохнучий матеріал з хорошими теплоізоляційними властивостями. Мінус цього матеріалу – поганий захист від вітру;
  • Віндблок - різновид флісової тканини. Вироби із нього коштують недорого, добре зберігають тепло, ефективно відводять вологу;
  • Таслан - синтетичний матеріал з поліамідного волокна. Добре підходить тим, хто любить активний відпочинок. Вирізняється високою міцністю, зносостійкістю, стійкістю до вологи, здатністю пропускати повітря, невибагливістю у догляді. Зараз для пошиття костюмів для риболовлі використовують одне з найкращих поєднань — Polyester Dobby Taslan, що забезпечує максимально ефективний захист від холоду.
  • Посилений стрейч - суміш лайкри та півартеку, відрізняється високими антибактеріальними властивостями.

Мембранні тканини

Все більш популярними на ринку стають моделі костюмів з мембранних тканин. Вони відрізняються вищою ціною порівняно зі звичайним екіпіруванням, поєднуючи в собі теплоізоляційні властивості та здатність пропускати повітря. У них тіло залишається в сухості та теплі, а це – запорука не лише комфорту, а й здоров'я.

Для їх пошиття використовується мембрана з порами та безпорова. Перша особливо добре проявляє себе при низьких температурах, друга служить довше.

Утеплювачі

Сучасний теплий одяг (зимові куртки, штани, комбінезони, костюми) виготовляється з використанням утеплювачів. Це можуть бути натуральні матеріали (пух), високотехнологічні синтетичні – Thinsulate, ThermoMax та інші.

Багато рибалок і мисливців вважають за краще купити одяг з синтетикою - він має властивості натурального утеплювача, при цьому характеризується стійкістю до вологи і невибагливістю у догляді.