Комод у сучасному інтер'єрі

Скриня вважається пращуром всіх корпусних меблів. І це зовсім не складно повірити, варто лише поглянути на комод. Висновок у тому, що це сучасний предмет обстановки є йому найближчим «родичем», напрошується саме собою.

Перетворенням на таку вишукану форму скриня завдячує французам, які створили його оригінальний дизайн. З назвою вони теж не морочилися і дали його предмету за його основною характеристикою – зручністю. Французькою це слово звучить саме так «commode».

Сьогодні комод в інтер'єрі – річ просто незамінна. Його можна зустріти у кімнатах будь-якого функціоналу. А якщо у вас, за якимось непорозумінням, ще немає подібного предмета в побуті, то після ближчого знайомства з його якостями ви неодмінно вирушите в інтернет-магазин Комод його купувати.

Нинішні комоди дуже нагадують своєю конструкцією міні-шафи, невеликої висоти, в яких є кілька висувних ящиків. У деяких моделях є такі доповнення, як відділення з полицями, приховані за дверцятами. Господині люблять зберігати там одяг та постільну білизну. Найчастіше комоди купують для спальних кімнат. Те, що комод зручний – це очевидно, а значить, він має всі шанси залишатися популярним ще довгі роки.

Комод чудове рішення для малогабаритних квартир. При своїй солідній місткості він займає зовсім небагато місця. Що стосується конструкції комода, то вона з моменту винаходу змінювалася мало, зате його зовнішній вигляд пройшов не один етап доробок, тому вибір комодів вражає різноманітністю декоративної обробки і форм. Ви легко підберете комод в інтер'єр будь-якої кімнати. У процесі трансформації кількості ящиків, їх форми та виду, ширини та висоти виробу, матеріалів покриття та варіантів обробки народилася така необхідна модель, як пеленальний комод, яка фактично є гібридом пеленального столика та шафи для дитячих речей.

Функціональність та дизайн

Комод завжди відносили до престижних меблевих елементів, тому їх виготовленням у давнину займалися маститі ремісники. Однак їх вироби були виконані у суто класичній формі. Сучасні виробники перебувають у постійному пошуку. Вони розробляють нові дизайнерські варіанти комода, які б без проблем прижилися в нинішніх інтер'єрах.

Класика комодного жанру складається з:

  • Ніжок (цоколя).
  • Висувні ящики.
  • Стільниці.

Однак навіть така проста будівля комода дозволяє пограти з конструкційними системами. Для сучасних комодів характерні нестандартні габарити. Вони можуть бути широкими та глибокими. А також бути повністю перекомпонованими, тому їх просто вписувати у великі системи зберігання, яскравим представником яких можна вважати шафу-купе.

Комод не менш функціональний, ніж громіздкий побратим, проте при цьому зовсім не захаращує простір, особливо якщо підняти його на ніжки, а не залишати стояти на цоколі. Наявність висувних ящиків дозволяє повністю використовувати внутрішній об'єм конструкції, а його стільниця стає чудовим місцем для розміщення різноманітних аксесуарів.

Що дуже цінно у конструкції сьогоднішніх комодів – це їхня багатофункціональність. Тепер не тільки в сучасних типах комодів, а й у класичних можна зустріти непередбачувану «начинку», як кажуть, на будь-яку потребу. Для любителів класики пропонуються моделі комодів з розсувною системою відкриття, при екстер'єрі традиційних дверей.

Усередині комода може бути решітка, на якій зручно зберігати пляшки, і ящики під посуд. Такий комод буде потрібний в інтер'єрі їдальні, вітальні, кухні. Цей предмет меблів продовжує еволюціонувати.

Цікавішим зробив комод такий хід, як поєднання в одному примірнику ліфтових та розсувних дверей. Щоб відкрити ці дверцята, їх спочатку необхідно висунути і потім підняти вгору.

Любителям антикваріату сподобається модель, виготовлена ​​сучасними майстрами за старовинним ескізом. Тут збережені основні елементи класики: бронзова окантовка та різьблення. Така комод стане не просто необхідним предметом обстановки, а справжньою декоративною прикрасою кімнати, в якій з'явиться.