Ремонт пластикових вікон: причини, неполадки та їх усунення

Сучасні вікна ПВХ мають привабливий зовнішній вигляд і чудові експлуатаційні характеристики. Поставивши пластикові вікна, ви можете забути про вуличний шум та протяги, щорічне заклеювання вікон на зиму та регулярне фарбування рам.

При цьому вікна на основі пластикових профілів здатні прослужити багато років, але іноді і вони потребують ремонту. На сайті http://www.business-gazeta.ru/article/526931 ви дізнаєтесь про основні причини несправності ПВХ вікон, і про діяльність компанії Spez, що спеціалізується на ремонті пластикових вікон. 

Типові причини ремонту пластикових вікон

Існує кілька основних причин, що викликають неполадки у вікнах ПВХ:

  • знос. Сучасне пластикове вікно має досить складну конструкцію, що включає різні елементи, які з часом можуть зношуватися. Як приклад таких елементів можна навести гумові ущільнювачі на рамах;
  • помилки монтажу. Помилки під час встановлення вікна ПВХ здатні досить швидко призвести до проблем при його експлуатації;
    механічні пошкодження. Конструкція пластикового вікна має певний запас міцності, але він не безмежний. Найчастіше від механічних пошкоджень страждають скла склопакетів;
  • неправильний догляд чи його відсутність. Вікна ПВХ невибагливі в експлуатації, але деякого догляду все ж таки вимагають. При цьому дуже важливо дотримуватись інструкцій виробників, відмовившись від використання агресивних або абразивних миючих засобів.

Характерні несправності вікон ПВХ

Порушення герметичності

Однією з найважливіших експлуатаційних якостей пластикових вікон, безумовно, є герметичність. Найчастіше порушення герметичності вікна відбувається з таких причин:

  • помилки монтажу. Дуже важливо довіряти монтаж вікон ПВХ професіоналам, які виконають усі роботи із герметизації віконного отвору належним чином. При встановленні вікна має бути правильно виконана паро- та гідроізоляція всіх швів, інакше навіть при герметично закритих стулках вуличне повітря надходитиме до приміщення;
  • вихід із ладу ущільнювачів на стулках. Під впливом ультрафіолету, вологи та перепадів температур віконні ущільнювачі з часом втрачають еластичність. Замінити ущільнювачі можна самостійно, але краще звертатися до фахівців. Заощаджувати на віконному ущільнювачі не варто, т.к. термін служби даного елемента зазвичай залежить від його вартості;
  • розрегулювання фурнітури, що притискає стулки. Якщо ви володієте відповідними інструментами та навичками, то відрегулювати стулки можна самостійно. Однак професіонали не радять цього робити, оскільки віконна фурнітура – ​​досить складний і дорогий механізм, який, за незнанням, можна вивести з ладу.

Поломка фурнітури

Фурнітура, що вийшла з ладу, - одна з найбільш серйозних проблем, і не завжди тут можна щось виправити. Тому краще купувати вікна з якісною дорогою фурнітурою, яка прослужить гарантовано довго.

Якщо виникли проблеми з поворотно-відкидним або притискним механізмами, то однозначно потрібно викликати майстра, і бажано з компанії-установника ваших вікон. Тим більше, що серйозні віконні фірми завжди надають послуги з гарантійного та післягарантійного обслуговування клієнтів.

Пошкодження склопакета

Найчастіше руйнація шибки відбувається в результаті ударного впливу, зрідка - через деформацію рами і стулки вікна.

У будь-якому випадку при пошкодженні скла потрібно замінити склопакет. Вирішити подібну проблему самостійно практично неможливо, і виклик майстра тут неминучий.