Про переваги гранітних пам'ятників

Для виготовлення сучасних цвинтарних надгробків використовуються різні матеріали, але саме граніт є одним з найпопулярніших, і на це є свої вагомі причини, про які мова піде в цій статті.

У кожного з матеріалів для виготовлення пам'ятників є свої переваги та недоліки, які не завжди враховують родичі покійних. Як результат - надгробок з неправильно вибраного матеріалу швидко руйнується, втрачаючи свій початковий вигляд.

Де замовити найкращі пам'ятники з граніту?

Купівля стели на цвинтар у перевіреної компанії – запорука її якості, довговічності, та естетичної досконалості. "СПОКІЙ" - виробнича компанія повного циклу, що пропонує великий асортимент надгробків за найдоступнішою ціною. На сайті https://spokij.com.ua/pamyatnyky/odynarni/ ви знайдете галерею кращих робіт про ординарні пам'ятники з граніту, а також зможете замовити вподобану модедь.

Кожна робота компанії «СПОКІЙ» – це результат старань кваліфікованих фахівців, які мають багаторічний досвід у виготовленні надгробних стел. Експерти компанії готові реалізувати будь-який проект, враховуючи вимоги та побажання клієнтів.

Гранітні надгробки: надійність, практичність, монументальність

Надгробки з граніту найбільш популярні серед людей, які бажають вшанувати пам'ять про покійну людину. Це легко пояснити, адже гранітний пам'ятник має низку дуже важливих переваг:

  • висока міцність – за цим параметром граніт у природі поступається лише алмазу. Гранітні стели здатні витримати сильні удари;
  • довговічність – якісний гранітний надгробок здатен служити століттями, зберігаючи свою монументальність. Таким чином, сім'я покійної людини отримує можливість заощадити. Адже встановивши стелу одного разу, родичам більше не доведеться міняти надгробок;
  • підвищена вологостійкість – гранітні стели на відміну від мармурових, не вбирають вологу. Це надзвичайно важливо, адже якщо вона потрапить у пори каменю і замерзне, то почне розбухати, руйнуючи пам'ятник зсередини;
  • невибагливість у догляді – гранітні надгробки не потребують регулярного очищення. На їх поверхні не залишається розводів після снігу та дощу, чого не скажеш про мармурові аналоги. При необхідності гранітний пам'ятник можна протерти побутовим засобом для чищення, не побоюючись, що на ньому залишаться білі плями;
  • різноманітність кольорів – у природі трапляється не тільки чорний граніт. Нерідко для виробництва стел використовуються коричневий, зелений або червоний камінь.

Не менш важливою перевагою граніту є можливість перенести на нього будь-яке зображення чи напис. Гравіювання дозволяє відобразити на поверхні стели чіткий знімок покійного, а також прикрасити надгробок квітами або красивими пейзажами.