Нюанси вибору автосалону

На сьогоднішній день майже в кожній родині є особистий автомобіль, який є незамінним помічником, особливо якщо багатодітна сім'я. Якщо ви збираєтеся придбати свій перший автомобіль, то варто дотриматися деяких нюансів щодо вибору автосалону та автомобіля, щоб покупка викликала радість, а не розчарування.

Зараз існує багато дилерів різних марок автомобілів. Але не всі дилери однаково хороші і найголовніше чесні до своїх покупців, деякі так і норовлять обдурити. 

Розбремо по пунктах основні критерії вибору автосалону.

Офіційний сайт виробника

Дуже багато інформації можна отримати з офіційних сайтів виробників. Відкриваємо сайт та шукаємо у вашому місті дилера. Зазвичай там вказується і адреса і телефони, так що ви можете вільно скористатися цією інформацією. На сайті виробника, нечесних дилерів практично немає, вони моніторять ситуацію та перевіряють кожного дилера заздалегідь. Тому можете бути впевнені, що вас не обдурять у цьому салоні. Саме на офіційному сайті має відбутися початковий вибір.

До речі, відгуки про автосалони Оренбурга дадуть об'єктивну картину про кожну точку продажу авто у цьому місті.

Рейтинг дилера

На офіційному сайті виробника часто вказуються рейтинги дилерів, деякі отримують звання – «золотий» або «платиновий» дилер. Це говорить про те, що обслуговування та зручність на високому рівні, саме в цьому салоні воліють купувати машини.

Відгуки покупців

Після отримання інформації на офіційному сайті, прочитайте відгуки простих покупців про дилера в інтернеті. Як не крути, але трохи інформації все одно знайдете, якщо всі покупці (або майже всі, більше 80%) пишуть, що дилер нормальний, їдемо в салон.

Перший візит до автосалону

Після того, як ви приїхали в автосалон, потрібно відразу ж звернути увагу на обслуговування. В ідеалі — з вами має працювати один менеджер, який одразу підійде і ненав'язливо запропонує свої послуги. Це характеризує автосалон із позитивного боку.

Якщо ви зайшли в автосалон, і ніхто до вас не підійшов протягом перших 10 хвилин, хоч ви ходите навколо машин, це говорить про погане обслуговування. Або не вистачає людей (економія на обслуговуючому персоналі), або немає потрібної організації, або грошове забезпечення менеджерів маленьке (немає зацікавленості) і всі вони сидять за комп'ютерами.

Чому це погано? Все просто, після того, як ви купите машину в такому автосалоні, про вас все забудуть, якщо щось ламатиметься в машині, то вам доведеться силою вибивати нормального обслуговування! 

Машини у салоні

Ще один важливий аспект це виставкові машини в салоні, всі моделі мають бути відкриті та доступні для потенційних покупців.

В ідеалі це виглядає так - ви можете вільно відкрити будь-який автомобіль сісти в салон, посмикати ручки і т.д., відкрити капот подивитися що всередині, відкрити багажник подивитися, що там, причому не обов'язково з вами поруч повинен бути менеджер. Багато людей соромляться за сторонніх. Якщо всі машини закриті, а тим більше їх у салоні немає! А менеджери відповідають - та що там дивитися, машина і є машина, це говорить про не високий сервіс салону (несерйозний підхід), краще від нього відмовитись.

Тест – драйв

Менеджер, який з вами працює - або сам, або на ваше прохання повинен запропонувати вам тест - драйв на автомобілі. Повинен розповісти та показати автомобіль з усіх боків.

У дуже хороших салонах (золотих або платинових дилерів), тестових автомобілів може бути кілька різних комплектацій. Наприклад - одна у максимальній версії на "автоматі", інша в мінімалці або середньої версії - на "механіці". Це вважається дуже гарний салон. Тому що викуплено кілька тестових автомобілів, значить дилер не економить на покупцях.

Документи на замовлення

При попередньому замовленні має бути укладений договір між вами та салоном. Суть - автосалон взяв у вас N - кількість грошей, ці гроші є початковим внеском, входять у повну вартість автомобіля (сума), і що залишкова вартість автомобіля складає стільки (сума).

Термін постачання автомобіля N – кількість тижнів – місяців (має бути прописано жорстко, до максимальної дати отримання автомобіля). Якщо автомобіль вчасно не отримано, з продавця стягуються пені за день прострочення (зазвичай 0,5 – 1 % вартості автомобіля). 

Важливо! У форс-мажорі, ваш початковий внесок повертається повністю, і ви не зазнаєте жодних грошових збитків, це обов'язково!

Договір має бути у двох примірниках. Такий «суворий» договір є обов'язковим. Якщо договір не міститиме подібних рядків, то цей договір можуть трактувати як завгодно, цим і користуються шахраї.

Вашу версію підписаного договору не можна віддавати менеджерам салону, не під якими приводами, вони мають свою версію договору. Обов'язково читаємо договір, краще взяти із собою юриста, якщо самі боїтеся щось пропустити.