Розвінчуємо міфи про лазерну епіляцію

Лазерна епіляція - найшвидший, найдієвіший, найбезпечніший і визнаний у всьому світі спосіб позбутися зайвого волосся. Досвід фахівців у галузі сучасної косметології підтверджує це.

Насамперед слід зазначити, що завдяки саме цій методиці стає можливим радикальне вирішення проблеми небажаного волосся. Відвідавши київський салон ЕпіЛазер, про який детальніше можна дізнатися на сайті https://zib.com.ua ви зможете відчути на своїй шкірі дійсно чудодійний ефект даної процедури! 

Однак багато хто, як і раніше, ставляться до лазера насторожено, і методику, незважаючи на доведену ефективність, досі оточує безліч міфів. Саме час їх розвіяти.

Лазерна епіляція небезпечна для внутрішніх органів

При епіляції лазерний промінь проникає в шкіру на глибину 1-4 мм і впливає виключно на волосяні цибулини. Глибше він просто не дістає, і на саму шкіру також не впливає, тому можливість пошкодження внутрішніх органів виключена.

Максимум, що ви помітите після процедури – невелике почервоніння шкіри, як після тривалого перебування на сонці. Таке почервоніння – нормально, воно проходить само собою за кілька годин.

Через лазерну епіляцію утворюються рубці та вросле волосся

Рубці на шкірі утворюються там, де порушується цілісність. Адже що таке, насправді, рубець? Це сполучна тканина, якою наша шкіра поспішає затягнути будь-які пошкодження. Лазерний промінь не "ріже" шкіру, не порушує її цілісності, тому і рубців після лазера бути просто не може.

Що ж до вростання волосся, воно також виключено. Вся справа в тому, що на відміну від гоління або інших видів видалення волосся, при лазерній епіляції не відбувається висмикування волосся або пошкодження їх структури. Тому ті волоски, які можуть вирости після перших процедур лазерної епіляції (надалі вони вже просто не ростуть), ростуть "як уперше" - без ризику вирости не в той бік. Саме тому лазерну епіляцію рекомендують ще й як метод позбавлення від волосся, що вросло.

Лазерна епіляція – це дорого

У порівнянні з тим, скільки ви витратите на щотижневе гоління? На заміну верстатів, купівлю депіляційного крему, що пом'якшують лосьйонів? Підрахуйте, заради прикладу, скільки вам доведеться витратити на все це, скажімо, років за 10. А потім порівняйте з вартістю курсу лазерної епіляції. Для повного позбавлення волосся вам знадобиться близько 7-8 сеансів, далі думати про це вже не доведеться.

Лазерна епіляція – це боляче

Залежить тільки від вашого особистого порога больових відчуттів. Для більшості пацієнтів, за їх власною розповіддю, біль від лазерної епіляції можна порівняти з невеликим клацанням або гарячим дотиком. Об'єктивно - це швидше неприємно, але у лазерів існує якісна система охолодження, покликана повністю нівелювати біль. Найчутливіші місця – зона бікіні або пахв – може бути попередньо оброблена знеболюючим кремом.

В цілому, видалення волосся воском, ниткою, цукром або домашнім електричним епілятором набагато болючіше. І це вже факт!

За одну процедуру можна видалити волосся назавжди

Практика показує, що однієї процедури все ж таки мало. Чому так? Тому що лазер впливає, скажімо так, на "зрілі" волосяні цибулини. На тілі людини їх 5-20%, решта цибулини "сплять" під шкірою. Таким чином, за перший сеанс лазер знищить все видиме волосся, надалі воно вже не виросте. Але ті, що зараз ще не проросли, з'являться заново, і їх також доведеться знищити. Як правило, повний цикл зміни волосся – близько 8-10 місяців. Якщо кожні 2 місяці ходити на процедуру лазерної епіляції, можна повністю знищити всі волоски, що заново з'являються, і далі вони зростати вже не будуть.

Однак багато залежить від факторів самого організму: ендокринних порушень, гормонів, швидкості росту волосся. Буває так, що у людей з підвищеною гормональною активністю через 3-4 роки знову починає проростати волосся. Але й їх у середньому зростає лише 40% від початкової кількості.

На засмаглій шкірі неможливо видалити волосся

Александритовим лазером – ні, він реагує на темний пігмент, тому є ризик невеликого опіку при епіляції олександритовим лазером на засмаглій шкірі.

Але діодний лазер розрахований саме для такого типу шкіри та волосся - принцип його дії інший, він "бачить" і світле, і темне, і пушкове волосся, і волосся на темній шкірі.

Лазер веде до онкологічних захворювань

Лазер – не веде. Ведуть ультрафіолетові хвилі з довжиною 320-400 нм. У лазерному промені таких хвиль немає, спровокувати появу новоутворень шкіри не може. З більшою ймовірністю до них призведе зловживання солярієм ніж лазерні процедури.

Після лазерної епіляції волосся виростає ще більш жорстким і помітним

Навпаки, нові волоски - м'якіші і тонкіші. Буває так, що після двох процедур волосся дійсно росте у більшій кількості - так звана "синхронізація", що проявляється на стимулюючий вплив лазера. Після такого масового зростання можна видалити набагато більше волосся з кращим результатом.