Швабри для прибирання з віджимом: як ефективно підтримувати чистоту в квартирі

Чому потрібно періодично робити прибирання у квартирі та яка користь для здоров'я

Чистота в будинку – це не тільки естетична привабливість, але й запорука здоров'я всіх домочадців, що проживають. Якщо довго не робити в квартирі прибирання, з'являться шкідливі мікроорганізми для здоров'я людини. Все це може призвести до згубних наслідків, проблем зі здоров'ям та алергічних реакцій.

Особливо це неприпустимо у житлі, де є маленькі дітки. Самопочуття людини безпосередньо залежить від порядку у квартирі. Прибирання поділяється на такі види:

  1. Потрібне. Воно підходить для людей, які дуже рідко бувають удома, живуть одні або практично не засмічують квартиру. Проводиться прибирання за потребою, за наявності часу, бажання.
  2. Щоденне. Це переважно вологе прибирання, яке має на меті протирання пилу та інших забруднень, що з'являються протягом дня. За допомогою такого прибирання можна уникнути накопичення забруднень. Якщо ви мінімально прибиратимете кожен день, то заощадите собі час на вихідних.
  3. Щотижневе. Воно включає миття підлоги, прання і т.д. Як правило, таким прибиранням займаються люди, які цілий тиждень працюють.
  4. Генеральне. Прибирання проводиться 1 раз на кілька місяців за умови, що ви наводите порядок щотижня. Тут потрібно буде приділити увагу найважчим куточкам у квартирі, вимити всі вікна, шибки, випрати штори тощо.

Періодичність прибирання у квартирі залежить від того, чи є в будинку дітки та домашні улюбленці. За будь-яких обставин дана процедура є обов'язковою.

Один із швидких способів – вологе прибирання

Швидкий спосіб наведення порядку – вологе прибирання. Робіть його хоча би через день. На такий вид прибирання потрібно до 30 хвилин на день. Вологе прибирання передбачає протирання пилу на поверхнях, миття підлоги.

Якщо у Вас є корисний інвентар, цей процес не займе багато часу і увійде в щоденну звичку. Наприклад, можна використовувати зручну швабру з віджимом. Наприклад, https://sfera.ua/ru/brand/vileda. Не потрібно буде постійно мити ганчірки витрачаючи на цей час.

Чому краще використовувати органічну хімію при прибиранні

Дуже важливо при прибиранні використовувати ефективні миючі засоби. Багато господарок віддають перевагу органічній хімії, яка відрізняється своїм безпечним складом. Такі миючі містять виключно природні компоненти, які не шкодять людському організму.

При виборі органічних засобів слід звертати увагу на їх склад. Так, органічна хімія не містить фосфатів, ГМО та інших шкідливих компонентів. Миючі властивості досягаються за рахунок природних компонентів.

Причини популярності органічної хімії полягають у наступному:

  1. Відсутність шкідливої токсичності. Склад цих засобів натуральний, не несе організму людини шкоди. Відповідно не варто турбуватися за своє самопочуття. Сміливо та не замислюючись використовуйте у побуті органічну хімію.
  2. Безпека для дітей, домашніх тварин. Побутова хімія часто призводить до подразнень, алергічних реакцій та дерматитів. Більше того, у дитини може виникнути блювання, головний біль, отруєння.

Як відомо, побутова хімія – один із найсильніших алергенів. Звичайне прибирання може призвести до непоправних проблем зі здоров'ям. А от органіка на організм впливає без наслідків. Тому можна сміливо використовувати органічну хімію у будинку, де проживають алергіки.