Основні критерії вибору логістичної компанії

Підрядник для вантажних перевезень - не тільки постачальник послуги, це головний партнер, до якого є висока довіра. Вибрати правильну компанію, виважено та індивідуально підійти до низки критеріїв – завдання номер один.

Можна проаналізувати постачальників, з якими у вас вже були ділові відносини, отже, є точні дані про діяльність оператора. З іншого боку, після детального аналізу ринку можливий вибір нового. Пам'ятайте, щоб перевірити потенційного партнера, потрібен час та ресурси, аналізуйте роботу тільки потенційних компаній з високим шансом отримати замовлення.

На сайті https://neolit.ua/ua ви дізнаєтесь про діяльність групи компаній "Неоліт Логістикс", за плечима якої 13-літній успішний досвід внутрішніх та міжнародних вантажоперевезень. Надійність, висока технічна оснащеність і професійність персоналу, оперативність, прозора демократична цінова політика дозволяють стверджувати, що на сьогоднішній день саме ця компанія займає лідируючі позиції на вітчизняному логістичному ринку. 

Вибір транспортно-логістичної компанії, якій можна довірити вантаж - це відповідальне завдання. Адже саме від перевізника залежить те, наскільки швидко буде доставлено вантаж, у якому стані він прийде і скільки за це доведеться заплатити. Щоб зробити правильний вибір і налагодити міжнародні перевезення, слід звертати увагу на безліч критеріїв. 

Специфіка роботи транспортної компанії

На ринку логістичних послуг є компанії, що займаються перевезенням певного типу вантажу. Співпраця з ними вигідна тим, що вони здатні забезпечити всі необхідні умови для його швидкої та безпечної доставки.

Конкуренцію їм складають універсальні компанії, що спеціалізуються на транспортуванні вантажів. Якщо вантаж специфічний, то під час укладання договору із нею, необхідно поцікавитися, чи був досвід його перевезення. Це дозволить уникнути непередбачених ситуації та зайвих фінансових витрат.

Можливість відстеження вантажу

Вибудувати довірчі відносини з логістичною компанією вдасться лише в тому випадку, якщо вона надаватиме своєчасну інформацію про пересування вантажу. Так замовник зможе проконтролювати дотримання термінів доставки, а якщо все ж таки виникне непередбачена ситуація, то скоротити фінансові втрати.

Цінова політика

Більшість операторів встановлюють середньоринкові ціни на послуги. А ось компаніям, які встановлюють низькі ціни на перевезення, не варто довіряти. Як правило, демпінгують не найнадійніші перевізники. Швидше за все, низька ціна обґрунтована тим, що компанія тільки-но починає свою діяльність і не має належного досвіду для надання послуг на високому якісному рівні.

Прозорість умов

Важливим критерієм під час виборів компанії є умови, що вона пропонує. Вони мають бути не лише вигідними, а й прозорими. Річ у тім, деякі фірми відбивають в повному обсязі цінові складові з метою залучення нових клієнтів. І на практиці виявляється, що вартість послуг обходиться набагато дорожче, ніж обумовлено спочатку.

Щоб уникнути таких ситуацій, слід ретельно вивчати договір. Особливо те, що написано дрібним шрифтом. Як показує практика, саме за ним ховаються «підводні камені».

Щоб уникнути неприємностей, слід обирати відомі компанії з гарною репутацією.

Технічна оснащеність

Для здійснення міжнародних перевезень компанія повинна мати власні транспортні засоби, вантажно-розвантажувальну техніку, складські приміщення. Тоді можна не турбуватися, що можуть виникнути проблеми з доставкою. Деякі компанії орендують техніку.