4 причини оформити кредитку найближчим часом

Більшість українців мають карткові рахунки у банку — отримують заробітну плату чи соціальні виплати на дебетову картку. Проте вона не має всіх переваг банківської кредитки, таких як, оплата частинами чи грошова позика. 

Тож є сенс оформити кредитку онлайн з чималим кредитним лімітом. Так, “Райффайзен Банк” надає клієнтам найбільшу довіру - до 250 000 гривень ліміту по картці. Представники цього банку і розповіли нам про основні причини мати кредитну картку у гаманці.

Зручність оплати

Кредитна картка мінімізує обмін готівкових коштів, адже всі оплати можна здійснювати безготівково, за допомогою власне пластикової картки чи смартфону. Технічні можливості сучасних телефонів дозволяють використовувати їх як фізичний платіжний засіб, за допомогою якого здійснюється оплата на касі, де встановлено спеціальний POS-термінал. 

Ще кредитну картку додають як основний спосіб оплати до мобільних додатків, наприклад, служби доставки їжі, таксі тощо. 

Мобільний банкінг

Більшість сучасних банків мають онлайн-застосунок для користування карткою - мобільний банкінг. З його допомогою користувачі здійснюють перекази з картки на картку, з картки на рахунок, оплачують комунальні платежі чи інші послуги підприємств та установ, сплачують штрафи тощо. 

Перевага мобайл-банкінгу в тому, що гроші та рахунки завжди під рукою - через встановлену на смартфоні програму користувач швидко здійснює будь-які платіж чи переказ власних коштів.

Завжди є зайві гроші

З кредитної картки можна знімати гроші у борг: тобто за наявності нульового балансу по картці (відсутності власних коштів), гривні можна зняти у банкоматі в кредит. Або ж здійснити будь-який платіж чи оплатити товар в інтернет-магазині кредитними коштами в межах кредитного ліміту. Його розмір визначає власне банк, й сума відрізняється у різних клієнтів.

Інакше кажучи, кредитна картка фактично швидкий та легітимний спосіб взяти гроші в борг готівкою й нічого за це не переплатити, адже в межах пільгового періоду, який встановлено банком (55-62 доби або більше) користування позиченими грошима безвідсоткове. 

А от у разі прострочення терміну погашення заборгованості позичальникові нараховується процентна ставка за кожен день прострочення на наявну частину боргу. 

Купівля в оплату частинами

Маючи кредитну картку з достатнім кредитним лімітом, можна здійснювати покупки в магазинах техніки, будівельних матеріалів та інших гіпермаркетах на умовах оплати частинами. Такий спосіб кредитування відрізняється від товарного кредиту - для його оформлення не потрібні ніякі документи, схвалення кредитного відділу, поручителі. 

Покупець просто говорить на касі, що бажає здійснити покупку в оплату частинами й пред’являє кредитку. Система автоматично розіб’є вартість покупки на визначену покупцем кількість місяців (4, 6 чи більше) й спише з карткового рахунку перший платіж. Інші платежі зніматимуться з рахунку в той самий календарний день кожного місяця автоматично. 

Навіть за умови нульового балансу обов’язковий платіж зніматиметься в мінус. Такий борг підлягає погашенню на загальних умовах: шляхом поповнення картки через термінал самообслуговування чи переказом особистих коштів з іншої картки.