Фільтри зворотного осмосу - комплексне ефективне очищення води

Технології зворотного осмосу, втілені в сучасних побутових системах очищення води – це «чарівні пігулки» у вирішенні найгостріших питань, пов'язаних з якістю води.

Фільтри для питної води зворотного осмосу – це універсальна у використанні техніка, яка дозволяє забезпечити якісне очищення. При цьому з рідини видаляються всі домішки та важкі метали. З однаковим успіхом такі установки монтуються як у міських квартирах, так і приватних будинках. По посиланню купить фильтр для воды ви зможете замовити ці, та інші ефективні системи водоочищення в інтернет-магазині “eDOBRO”.

 

Принцип роботи та конструкція

Принцип дії осмосу для очищення води ґрунтується на мембранному методі поділу суспензій та розчинів на компоненти. Таким чином забезпечується максимально можливий ступінь очищення питної води. Настройки, що використовуються, можуть відрізнятися призначенням, способом монтажу або продуктивністю. У цьому вони мають схожий принцип роботи.

Під невеликим тиском через мембрану проганяється вода. Рідина очищається від наявних у ній розчинених речовин. Через дрібні пори проникають лише молекули води. А для хлору, цинку та важких металів мембрана буде непроникною.

Спочатку подібна технологія використовувалася в Стародавній Греції для опріснення морської води. Вже у сімдесятих роках минулого століття з'явилися промислові системи зворотного осмосу, які використовуються для очищення питної води.

Побутові фільтри для води із зворотним осмосом складаються з наступних елементів:

  • осмотична мембрана;
  • картриджі із фільтрами;
  • додаткові ремінералізатори;
  • накопичувальні баки.

Компактна конструкція може бути легко встановлена ​​під будь-якою раковиною. Хоча перед монтажем необхідно правильно розрахувати потужність установки та об'єм накопичувального бака. Проте згодом фільтр буде працювати з максимальною ефективністю. Слід враховувати, що осмотична очистка виконується дуже повільно. І тому фільтру потрібно кілька годин, щоб набрати води в бак об'ємом 10-15 літрів.

Характеристики та можливості

Залежно від типу та виду використовуваних мембран продуктивність побутових фільтрів зворотного осмосу може становити 170-250 літрів на добу. Необхідно враховувати ресурс використання очисних елементів, що зазвичай становить 4-8 тисяч літрів води. Середній сім'ї із чотирьох осіб такої зворотноосмотичної мембрани буде достатньо на 2 роки. Після цього очисний елемент вимагатиме заміни.

Сучасні установки зворотного осмосу мають як мембрану, так і додаткові колби з картриджами. Вони відповідають за тонке очищення та знезараження води за допомогою вугільних вкладишів. Фахівці рекомендують хоча б один раз на півроку змінювати всі картриджі, що використовуються. Така періодичність забезпечить якісне очищення води від наявних забруднень.

Фільтр побутового застосування відрізняється універсальністю використання. Його можна встановити у квартирі, на дачі, у приватному будинку чи заміському котеджі, у невеликому офісі. Така техніка не потребує підключення до електрики. Уся система діє автономно. Потрібно лише своєчасно виконувати заміну картриджів та мембрани. Таку роботу можна провести самостійно, не звертаючись до спеціалізованих компаній.

За допомогою таких фільтрів можна очистити рідину від таких забруднень:

  • інсектициди;
  • важкі метали;
  • залізо;
  • іони хлору;
  • миш'як.

Додаткові фільтри видаляють із води щільні тверді включення, а вугільний картридж виконує знезараження, знищуючи всілякі мікроби та хвороботворні грибки. На жаль, одночасно з такими важкими металами та шкідливими іонами з води видаляється кальцій, калій, магній та інші необхідні для організму макро та мікроелементи.

Саме в такому практично повному водоочищенні від домішок криється основна перевага та недоліки зворотноосмотичних систем. За своїми характеристиками така вода наближається до талої льодовикової. У ній міститься мінімальна кількість мінеральних солей, тому одностайної думки про шкоду чи користь використання таких очисних установок нині немає.