5 правил схуднення з допомогою кави

Кава не лише заряджає енергією, а й прискорює метаболізм, а також сприяє спалюванню зайвого жиру. Якщо пити її після сніданку, не додавати молоко та не перевищувати дозу, напій може прискорити процес схуднення.

Нещодавно проведене дослідження, опубліковане в журналі Nature Communications, підтвердило, що дві-чотири філіжанки доброї натуральної кави на день, а таку можна замовити по посиланню house blend, допомагають організму швидше спалювати запасний жир. Однак для кращого ефекту потрібно дотримуватися кількох простих правил.

Пити каву після сніданку

Якщо випити каву натще, вона може мати подразнюючу дію на слизову оболонку шлунка. Це найбільш небезпечно для тих, хто страждає на хвороби шлунково-кишечного тракту.

Ранковий напій стане гарним доповненням першого прийому їжі. Після сніданку він викличе короткочасний сплеск метаболізму, і ранкові калорії спалюватимуться активніше. Крім того, цей процес буде швидшим на 8-11% протягом усього дня.

Випивати чашку напою за 40 хвилин до тренування

Це дозволить зробити заняття спортом ефективнішими. Кофеїн забезпечить сплеск енергії, який дозволить активніше займатися фізичними вправами. В результаті буде спалено більше калорій.

Відмовитися від кави за чотири години до сну

Повноцінний сон не тільки є запорукою гарного здоров'я, а й підтримує красу фігури. Недосипання веде до формування небезпечних харчових звичок. Замість здорової їжі організму хотітиметься більш калорійної їжі, яка може бути насичена трансжирами. Крім того, набору ваги сприяє і кортизол, який активніше виробляється після безсонної ночі.

Віддати перевагу чорній каві без жирних добавок

Молоко, вершки, сиропи та цукор, які роблять каву смачнішою, погано позначаються на фігурі. Щоб схуднути, від таких добавок краще відмовитись повністю або замінити їх знежиреним молоком та медом.

Не перевищувати дозу

На день безпечно пити не більше 400 мл кави. Якщо цю дозу постійно перевищувати, збільшиться навантаження на серцево-судинну та нервову системи. При підвищеній тривожності та загальних неполадках в організмі складніше підтримувати хорошу фігуру.