Найважливіші питання вибору дитячої зимової шапки

Перед початком зими всі батьки замислюються про утеплення своїх дітей для прогулянок на вулиці. Багато дітей відмовляються носити головний убір. Ні, не тому, що хочуть здаватися дорослішими, ніж є насправді. Швидше за все це пов'язано з неправильно підібраною моделлю.

Шапка, яка недостатньо гріє, та ще й колеться, падає на очі або просто незручна в носінні, змушує дитину взагалі відмовитися від неї. А от зимові шапки для дітей, які пропонує shapkindvor.prom.ua, здатні задовольнити найпримхливіші смаки як діток так і їх батьків, адже вони відрізняються найвищою якістю, комфортом і досить стильно виглядають. 

Сьогодні порушимо кілька важливих питань вибору зимових головних уборів для дітей:

Вибираємо правильний розмір дитячої шапки

Незважаючи на те, що здавалося б, всі діти ростуть приблизно однаково і Ви знаєте точний вік і навіть ріст малюка, розмір головного убору буває визначити непросто. Справа в тому, що тут немає жодних абсолютних стандартів, швидше навпаки, у питанні росту голови все дуже індивідуальне.

І хоча педіатри мають чарівну табличку з нормами «від» і «до» для розвитку обсягу голови дитини на кожен період життя, а виробники дитячого одягу не втомлюються малювати розмірні сітки типу «Ріст-Вік-Розмір», але як показує практика, всі діти різні, і ростуть так, як їм заманеться!

Тому, переконливо просимо матусь: не варто сліпо покладатися на розмірну сітку виробника і вибирати головний убір дитині, виходячи з табличних даних - краще зробити хоча б приблизні виміри кола голови дитини і тільки потім робити покупку шапочки. Це стосується будь-яких дитячих головних уборів, а не тільки зимових.

Як правильно робити заміри обхвату голови дитини?

Для визначення розміру головного убору потрібно за допомогою тканинної сантиметрової стрічки виміряти коло голови вашого малюка. Мірити потрібно по найточніших точках потилиці ззаду і на надбрівними дугами спереду. Стрічка не має сильно натягуватися.

Деякі виробники вказують на ярлик не один розмір, а діапазон довжин кола голови в сантиметрах «від» і «до». Наприклад, 46-48. У такому разі, вибираючи шапочку, орієнтуйтесь на крайній (більший) розмір у діапазоні.

Чи варто брати шапку "із запасом" на виріст?

Усім зрозуміло абсолютно нормальне бажання заощадити на покупці якихось дитячих речей та купити щось «на сьогодні і потім». І з огляду на те, як нелегко доводиться молодим батькам, це цілком зрозуміле прагнення. Тим більше, що дитячі речі не носяться довго - малюки ростуть неймовірно швидко і часто навіть не всі запасені родичами дрібнички встигає зносити.

Однак, якщо у питанні вибору, скажімо, комбінезону-трансформера, така економія буде виправданою і не на шкоду малюкові, то у підборі саме сезонного головного убору краще не перестаратися і купити максимально близький за розміром варіант.

Посудіть самі: голова дитини росте зовсім не так швидко, як решта організму, а сезон носіння шапки зазвичай становить не більше 2-3 місяців. Навряд карапуз переросте обновку за такий короткий час, навіть виходячи з даних тієї ж таблиці. А ось велика шапка завдасть чимало клопоту і мамі, яка постійно буде її смикати - надто вільна посадка не вбереже від поривів вітру та елементарного переохолодження; так і самому власнику такого елемента гардеробу – діти терпіти не можуть, коли шапка «налазить» на очі, а це неминуче, якщо розмір завеликий.

Склад: чи варто переплачувати за натуральну шерсть? А якщо алергія?

Дуже злободенне питання в наш час – чи варто так «зациклюватися» на натуральності складу дитячих речей, а особливо головних уборів. Звичайно, у наших головах потужно забитий міф про «хороші натуральні» і «погані ненатуральні» речі. Проте, досвідчені мами підкажуть, що якщо йдеться про зимові аксесуари: шапки, шарфи та рукавиці, то немає жодної гострої необхідності переплачувати за вовняний склад речей, термін служби яких спочатку не планується бути довгим.

Причин цього кілька:

  • завищена вартість вовняних речей;
  • знижена зносостійкість: усадка, «катишки», вимивання кольору – натуральна вовняна нитка, на жаль, ніколи не витримає порівняння з сучасним акриловим волокном;
  • елементарний свербіж від «колючості» вовняних речей та часті алергії у дітей віком до 2-х років, спровоковані безпосереднім контактом голої шкіри з вовняними речами.

Це зовсім не означає, що варто зовсім відмовитися від милих серцю в'язаних шапочок! Навпаки, у вовняної пряжі є і маса переваг, основною з яких є теплоутримуюча властивість. Однак, якщо Вам так хочеться купити дитині неодмінно в'язану шапку на зиму, вибирайте речі з комбінованим складом, де вовни не більше 50%, або шапки з рідкої, але унікальної за властивостями мериносової вовни. Такі дитячі речі прослужать довше, не дадуть такої сильної усадки при частих праннях, не викличуть свербіж та алергію за рахунок вмісту м'якого та гіпоалергенного акрилу, а головне, істотно допоможуть заощадити сімейний бюджет.

Крім в'язки, багато виробників пропоную дитячі шапки на основі таких матеріалів, як фліс, плащівка, вельсофт, утеплені синтепоном або високоякісним силіконізованим волокном. Купуючи шапочку такого типу, обов'язково переконайтеся, що в ній передбачена підкладка зі 100% бавовни. Інакше голова дитини буде мокрою після прогулянок.