Стіки та цигарки: у чому різниця

Сучасні технології готові зменшити шкоду, що завдається організму від куріння цигарок. Це послужило поштовхом до створення різних альтернатив звичайним сигаретам — альтернативних способів споживання нікотину.

Так було винайдено стіки для систем нагрівання тютюну, навколо яких розрослося багато міфів. Сьогодні спробуємо розібратися, чим вони відрізняються від звичних цигарок, а на сайті kremenchug.ua ви дізнаєтесь про особливості стіків для gloTM, та де можна їх замовити.

Що міститься в цигарках

Історія цигарок почалася у далекому XVII столітті. Тоді всередині був тільки тютюн. Про слово "фільтр" ніхто не знав. З розвитком цієї індустрії в продукті почали з'являтися інші компоненти, які забезпечують м'яке куріння. Так, якщо індіанці починали зі звичайного тютюну, загорнутого в кукурудзяне листя, то перші відомі компанії забезпечили сигарети фільтром з ментолом.

Зараз у цигарках містяться різні добавки, які не приховують компанії. Вони найчастіше виконують функцію фільтра, тобто знижують частину концентрації побічного диму. Частка речовин впливає смак сигарет.

Шкідливий вплив сигарет складається одночасно з кількох компонентів: нікотину, смоли, кадмію, вуглекислоти, азоту, нікелю, миш'яку (у малих дозах). Це не весь перелік хімічних речовин. Він змінюється в залежності від конкретної компанії. Одні додатково використовують ароматизатори, інші намагаються змінити смак чи кількість шкідливих речовин. Доза нікотину поділяє сигарети на легкі та міцні.

Що міститься в стіках

Системи нагрівання тютюну і стіки для них є власне новим способом вживання тютюну. Якщо порівнювати їх із цигарками, то вони менш шкідливі, але також є шкідливою звичкою.

Стік складається з нікотину та гліцерину. Інші добавки містяться у меншій кількості. Усередині стіка тютюн використовується в незвичному вигляді як порошок, змішаний з водою. Є гуарова камедь і целюлозні волокна. Все це знаходиться в спресованому стані, щоб стік можна було використовувати за допомогою системи нагрівання тютюну.

Важливо розуміти, що системи нагрівання тютюну це не спосіб кинути вживати нікотин. Це альтернативний варіант його вживання із меншим ризиком.

Як працює система нагрівання тютюну

Система нагрівання тютюну є пристроєм, який «приймає» тютюновий стік. Після цього стік нагрівається до 260 ° C, але не горить. Це означає, що при вживанні тютюну відсутні дим та попіл. Є аерозоль, який відрізняється меншим вмістом шкідливих речовин, ніж у сигаретах. Будь-яке вживання тютюну викликає залежність і завдає шкоди організму, хоча ризик від систем нагрівання тютюну все ж таки нижчий.

Стік просочений гліцерином, у результаті з'являється аерозоль під час вживання тютюну. Сам пристрій дозволяє пальцям залишатися в колишньому вигляді, у той час як при багаторічному курінні сигарет шкіра набуває жовтуватого відтінку.

Висновок

Перший висновок, який ми можемо зробити: куріння є шкідливою звичкою і може спричинити неприємні наслідки. Існує багато досліджень на цю тему, і про шкоду куріння знає кожен. Як мінімум ця звичка негативно впливає на дихальну та серцево-судинну системи.

Сучасні компанії розуміють, що куріння — це залежність, якої важко позбутися. Іноді це зовсім не вдається. Технології дають змогу зменшити вплив на організм за допомогою систем нагрівання тютюну. Не можна сказати, що шкода повністю відсутня, але вона суттєво знижується за рахунок зменшення кількості токсинів на 90–95 відсотків порівняно із цигарками.

Отже, відмінність між цигарками та стіками полягає у способі вживання тютюну. У першому випадку відбувається горіння, у другому – нагрівання. Ще одна відмінність - зниження кількості шкідливих речовин, які отримують організм.