Пейзаж в інтер'єрі сучасного житлового простору

Не всім щастить знайти квартиру з гарним краєвидом із вікна. Але можна виправити ситуацію: купити красиву картину, яка змусить забути про непривабливий вуличний ландшафт. Втім, спочатку треба подумати, який краєвид прикрасить кімнату. Більше того, правильно підібрана картина навіть зможе розсунути межі приміщення.

Жива природа на картині здатна внести гармонію та красу практично у будь-який інтер'єр. Подібний декор стін наближає до природи, створює унікальний позитивний настрій навіть у звичайній малометражній міській квартирі. На сайті https://kapran.com.ua/ ви зможете замовити картини в стилі реалізм професійного художника Сергія Капрана. Такі чудові твори мистецтва стануть справжньою домінантою вишуканого інтер'єру, вони здатні створити комфортну затишну атмосферу у вашій домівці. 

Але з вибором зображення потрібно бути дуже уважним, адже природа, як і настрій, різна.

Глибока філософія чи "картинки з деревами"

Більшість скаже, що пейзаж - це заспокійлива картина, гарний природний вигляд. Це картина без людей, тому вона й асоціюється зі спокоєм та відсутністю емоцій. Насправді, це не так. Можна купити картину пейзаж, яка викликатиме тривожні або навіть сумні думки та почуття. Хороший пейзаж завжди має глибоке смислове навантаження та символічне значення.

Пейзаж необов'язково має бути достовірним та реалістичним. Гарна картина ніколи не буде точною копією природи. Дуже часто митці минулого ідеалізували природу – в епоху романтизму це було модно. Але й пізніше вони не виписували фотографічно точну копію ландшафту, але додавали те, що хотіли бачити. Звичайно, більше сотні років ми не знаємо, як виглядали тоді тополі на березі Епте, але бачимо ми їх такими, якими їх представив нам Клод Моне.

Природа на реалістичних полотнах рідко існує поза часом. Але пора року зазвичай має символічне значення чи передає емоції художника. Втім, можна купити картину пейзажу в дусі романтизму, імпресіонізму і навіть в одному з авангардних стилів. Там пора року може відходити на другий план.

Але емоційний вплив має будь-яке полотно. Тому перед тим, як придбати картину, важливо зрозуміти, як цей пейзаж впливає на вас. Чи викликає він відчуття щастя чи, навпаки, смутку, легкості чи тривожності.

Як вибрати пейзаж: практичні рекомендації

Крім емоційної складової, важлива естетична. Пейзаж повинен вписатись у домашній простір. Наприклад, романтизм і навіть реалізм не дуже добре виглядають у стилі лофт або хай-тек. Їм потрібен класичний інтер'єр, можливо стиль кантрі або еклектика.

Але якщо квартира оформлена в сучасному стилі (лофт, мінімалізм), то краще від реалістичних пейзажів відмовитись на користь модерністських полотен. Можна знайти чорно-білі фото-пейзажі та оформити їх як постери. Або купити авангардне полотно молодого художника.

Як і під час виборів інших картин, розмір має значення. Не завжди пейзаж на всю стіну може візуально розширити межі маленької кімнати. Іноді він, навпаки, наголошує на її невеликих розмірах. Найкраще «приміряти» роботу перед тим, як її придбати – галереї часто практикують такі варіанти.

Хоча в природі все гармонійно і часто колірна гама приємна оку, все ж не варто забувати про те, що велика кількість фарб втомлює.
Щоб картина виглядала особливо привабливо, потрібно підбирати місце її розміщення з урахуванням освітлення. Якщо природного світла недостатньо, варто подбати про підсвічування. У такому разі вона не зливатиметься зі стіною.