Поради по експлуатації, чищенню і зберіганню парасолі

Такий винахід як парасолька іноді дуже рятує. Адже навіть сонячна погода буквально за деякий час може втекти за похмурими дощовими хмарами. Але життя при цьому не зупиняється і нам потрібно пересуватися вулицею і звичайно хочеться робити це в сухому вигляді.

Саме парасолька повністю захищає людину від попадання дощових крапель, і інших погодних негараздів. Сьогодні існує велика кількість різноманітних моделей, зокрема в інтернет-магазині https://zontyisapogi.com.ua/product-category/tipy/antiveter/ представлено широкий асортимент красивих і найвищої якості вітростійких чоловічих, жіночих та дитячих моделей різної конструкці.

Таким аксесуаром ви будете користуватися досить тривалий час, тільки за умови того, що ви будете за ним правильно доглядати.

Конструктивні особливості і догляд за парасолею

Щоб зрозуміти на скільки разів можна скласти парасольку, достатньо подивитися на кількість секцій на спицях. Остання спиця найбільш міцна, вона виготовляється зі скловолокна. Основне її завдання – захищати цілісність парасольки від вітру.

Фібер дуже щільний матеріал, але при бажанні і його можна зламати. Зробити це можна декількома способами, саме ці дії найчастіше призводять до поломки парасольки. Найбільш поширений випадок, коли заплутується спиця, найчастіше люди намагаються виправити цю проблему силою, внаслідок чого вона ламається.

Сильний вітер також становить загрозу для цілісності парасольки. Майже всі моделі мають вітрозахисну конструкцію. Найбільш стійкі до цього впливу механічні парасольки, оскільки купол фіксується клямкою і основне навантаження приймають він лише останні спиці. В автоматичних та напівавтоматичних моделях спрацьовує механізм складання.

Якщо остання секція робиться переважно зі скловолокна і витримує великі навантаження, інші можуть бути виконані з пластику, сталі або алюмінію. У дорогих парасольках усі секції скловолоконні. Стрижень може бути сталевим або алюмінієвим, матеріал визначає вагу парасольки.

Правильно складати парасольку потрібно однією рукою взявшись за ручку, а другою за верхній кінець парасольки, і легким затисканням зафіксувати механізм. Цей варіант найбезпечніший, можна скласти парасольку потягнувши за втулку, але якщо вона зіскочить з руки, то це в одному з двох випадків призведе до поломки.

Ще один важливий момент, який дозволить вашій парасольці прожити довше - це правильно складання купола. Багато власників парасольок нехтують ним, внаслідок чого тканина швидко псується. Бажано скласти купол по лінії природних складок, уникаючи створення нових.

Укласти тканину не складно, для цього потрібно пригладити спиці від верху до основи та круговим рухом зафіксувати її липучкою або кнопкою на шлейці. Щоб довше зберегти колір та якість купола, поле використання парасольок бажано промити та обсушити.

Якщо на тканині бруд, обробити його можна розчином прального порошку, після чого промити і висушити. Мокру парасольку краще не складати, особливо якщо купол капроновий. Якщо враховувати всі ці особливості користування парасолькою, то цей аксесуар прослужить довго і радуватиме своїм зовнішнім виглядом та функціональністю.

Рекомендації щодо використання парасольки

Щоб цей аксесуар прослужив якомога довше, потрібно його правильно сушити, зберігати і, звичайно ж, використовувати лише за призначенням та відповідно до інструкції до механізму.

  • Багато хто кладе парасольку на дно сумки, але так робити не рекомендується, тому що якщо ви помістите зверху важкі предмети, то вони можуть деформувати спиці.
  • Коли ви заходите в приміщення з вулиці, одразу знайдіть місце, куди можна повісити парасольку у складеному стані куполом вниз, щоб краплі дощу безперешкодно стікали.
  • Розкривати її не потрібно – тканина може розтягуватися та деформуватися, особливо поблизу обігрівальних приладів. І точно не варто ховати мокру парасольку в чохол, інакше металеві елементи конструкції почнуть іржавіти, а від купола виходитиме цвілий запах.
  • Іноді її варто мити під душем, наприклад, раз на місяць або перед тим, як сховати після закінчення сезону, щоб не залишилося розлучення від дощової води.
  • Не використовуйте для чищення щітки або агресивні речовини (спирт, ацетон), вони можуть пошкодити або роз'їсти тканину, зіпсувати малюнок. Ручку можна протирати спиртовою серветкою для дезінфекції.
  • Зберігати парасольку краще в темному прохолодному місці - у шафі або у коморі, прибравши в чохол. Якщо ви ним довго не користувалися, дістаньте його з чохла, струсіть та провітріть. Рекомендується робити так хоча б раз на сезон.