На що звернути увагу, обираючи болгарку для дому та роботи?

Болгарка — це обладнання, за допомогою якого можна шліфувати метал, розрізати металеві, дерев'яні конструкції, а також вироби з каменю. Крім того, за допомогою болгарки (УШМ) вдасться зробити гладенькою поверхню натурального і штучного каменю, що  потрібно при виготовленні меблів. Обираючи болгарку для дому, необхідно орієнтуватися на спосіб живлення. 

Різновиди моделей болгарок  

Не рекомендується використовувати болгарку для різання скла та дерева. Через величезну швидкість обертання диску у місці торкання поверхні, відбувається нагрівання та можливе загорання. Кілька останніх років виготовляють дискові пилки для роботи з деревиною. Для цього використовують напайки із спеціальних сплавів. Дане оснащення слід використовувати дуже обережно і не допускати його перегріву. Широкий асортимент болгарок пропонує компанія Tatra Garden, яка реалізує обладнання для дому та роботи. 

Зараз у продажу можна знайти наступні моделі: 

  • Які працюють від мережі, шляхом ввімкнення апарату в розетку. Основний недолік - необхідне постійне джерело електрики. Відповідно працювати з таким пристроєм у місцях, де немає електричного струму, неможливо.  
  • Акумуляторні. Цей прилад ідеально підходить в тому випадку, якщо необхідно виконати роботи без застосування електрики. Наприклад, спиляти дерева, або виконати якісь роботи на дачі. 
  • Пневматичні. Це професійне обладнання, яке працює за допомогою стисненого повітря. Потужність такого приладу висока, тому використовується для широкого переліку робіт на будівельних майданчиках та виробництві. 

На що звернути увагу, обираючи болгарку? 

Додаткові переваги під час вибору болгарки: 

  • Блокування пуску. Це зручне доповнення, яке перешкоджає випадковому вмиканню обладнання. Щоб запустити пристрій, необхідно зняти захисний кожух або блокатор. 
  • Плавний хід. Відразу після включення ця функція дозволить уникнути ривків, псування сировини, з якою працюєте.  
  • Регулятор швидкості. Необхідна функція, яка дозволить не уповільнюватися обладнанню при взаємодії з жорсткою поверхнею.  

Навіть при обробці твердих поверхонь, швидкість обертання диска буде постійною, що дозволить досягти ідеально рівної поверхні і хороших результатів.  

Існує кілька правил, яких варто дотримуватися, працюючи з болгаркою:  

  • обов'язково дотримуйтесь правил техніки безпеки  
  • експлуатуйте пристрої, попередньо прочитавши інструкцію. У жодному разі не варто перевищувати розмір дисків. Це призведе до розлому диску та виходу з ладу обладнання. 
  • Часто трапляються травми через недотримання техніки безпеки.  

Вдягайте під час роботи захисні окуляри, та використовуйте всі умови для того, щоб убезпечити себе під час роботи.