Як встановити лінійний світильник?

Купуючи лінійний світильник на сайті https://svetum.com.ua/catalog/lineynye-svetilniki/ користувач обов'язково зіткнеться з питанням установки. Більш того, до цієї теми слід звернутися ще до покупки освітлювального пристрою, на етапі планування освітлення, щоб оцінити заздалегідь, де розміщуватиметься світильник, і як саме зручніше його закріпити. Кожен різновид світильника, представленого на ринку нині, має особливості установки.

Способи встановлення лінійних світильників

Линейный светильник LED VL-Tube 40W 5000К: продажа, цена в Киеве. Led  освещение от "Engineering Company Ecoteс" - 1390195327

Залежно від конструкції приладу світильник лінійного типу може монтуватися одним з трьох способів.

  1. Накладний. Цей тип монтажу вважається найбільш простим – пристрій буквально накладається на поверхню і фіксується кріпильними елементами.
  2. Підвісний. Лінійні світильники підвісного монтажу добре виглядають в інтер'єрах у стилі хай-тек, лофт, мінімалізм з їх лаконічністю та простотою форм. Підвішування приладу на стелю здійснюється на спеціальні троси.
  3. Вбудований. Деякі моделі можна встановити вбудованим способом у поверхню – такі світильники монтуються врівень зі стіною або стелею і не забирають корисний простір в кімнаті.

Щоб встановлений світильник виглядав естетично, необхідно дотримуватись основних правил монтажу та враховувати особливості кріплення.

Накладний монтаж

Накладні світильники легко прикріпити до бетонної, дерев'яної, гіпсокартонної та інших поверхонь. Для цього в стіні, стелі і навіть меблевій стінці необхідно зробити отвори для кріплення за допомогою дриля і закріпити основу світильника. Такі освітлювальні прилади встановлюють як елемент загального освітлення або як додаткове джерело світла.

Підвісний монтаж

Светодиодный линейный светильник 1000мм.

Найкраще підвісні світильники виглядають у приміщеннях з високими стелями, тому їх зазвичай вибирають для оформлення холів просторих громадських закладів, кабінетів, офісів, ресторанів. При кріпленні необхідно точно виміряти відстань між кінцями троса, щоб троси були паралельні один одному, а краї світильника розташовувалися на однаковій відстані від стелі.

Лінійні світильники, що вбудовуються

Для цього типу монтажу важливо приділити увагу тепловідведенню, щоб світильник не перегрівався. Лінійні освітлювальні прилади досить рідко вбудовують - зазвичай використовується імітація, коли світильник насправді монтується накладним способом, а зовні зашивається нарівні з поверхнею. Іноді саме вбудовані лінійні світильники використовуються для підсвічування простору під навісними меблями або всередині шаф. Але найчастіше їх замінюють світлодіодними стрічками, монтуючи їх також вбудованим способом у спеціальні металеві профілі. Так зручніше та вигідніше з погляду споживання електроенергії https://svetum.com.ua/catalog/lineynye-svetilniki/lineynyy-led-svetilnik-biom-36w-6500k-ip20/