10 головних фішок iPhone Xs, заради яких варто придбати новинку Apple

Новий смартфон на базі потужного процесора А12 з великим 5,8-дюймовим дисплеєм OLED став центром уваги на презентації Apple 12 вересня 2018 року.

Новий iPhone, повну інформацію про нього можна знайти на сайті https://devicelist.best/ru/apple-iphone-xs/, отримав 4 Гб оперативної пам'яті та оновлений модуль основних камер. Це, звісно, ​​далеко ще не всі особливості, які варто розглянути, тому далі докладніше.

Потужний процесор

iPhone Xs оснащений найновішим 7-нанометровим процесором A12 Bionic, що претендує на звання найпотужнішого мобільного чіпсету. Він має два ядра для виконання складних завдань та чотири для роботи в режимі економії енергії.

Доповнює їхня оновлена ​​система Neural Engine, що забезпечує підтримку машинного навчання в режимі реального часу. Саме ця система відповідає за штучний інтелект, на якому пов'язано чимало нових функцій.

Не менш важливою особливістю чіпсету став фірмовий графічний прискорювач, який у порівнянні з минулим GPU став потужнішим на 50%. Цей значний приріст повинен сприяти виходу 3D-ігор абсолютно нового рівня. На презентації як приклад була продемонстрована The Elder Scrolls: Blades, картинка якої справді вражає.

Великий екран

iPhone Xs, що одержав гігантський 6,5-дюймовий екран, зацікавить тих користувачів, кому iPhone X вже здається маленьким. На такому дисплеї і улюблені шутери заграють новими фарбами, і відео можна буде дивитися з більш комфортом, особливо враховуючи підтримку форматів Dolby Vision і HDR10.

Підтримка Gigabit Class LTE

Новий процесор забезпечив підтримку найшвидших LTE-мереж, де швидкість передачі може досягати 1 Гбіт/с. Це означає, що власники iPhone Xs і Xs Max зможуть користуватися високошвидкісним мобільним інтернетом там, де він доступний оператором стільникового зв'язку.

Деякі Android-флагмани давно підтримують гігабітні мережі, але серед пристроїв Apple жоден смартфон раніше цим похвалитися не міг.

Поліпшення Face ID

Система розпізнавання обличчя тепер має працювати ще швидше. Прискорення забезпечить оновлений процесорний модуль Neural Engine, здатний обробляти 5 трильйонів операцій на секунду. Це дозволяє максимально швидко впізнати вас навіть у капелюсі, окулярах чи з бородою.

Збільшена вбудована пам'ять

iPhone Xs стали першими смартфонами компанії Apple з 512 ГБ вбудованої пам'яті. У попередніх моделях максимальний об'єм становив 256 ГБ, це стосується торішнього iPhone X.

Оновлений режим "Портрет"

Система Neural Engine забезпечує швидке розпізнавання облич під час зйомки. Камера швидко визначає чіткі контури, відокремлює фон та автоматично застосовує відповідні ефекти освітлення.

Доповнює це абсолютно нова функція «Глибина», яка в режимі редагування портретного фото дозволяє регулювати ступінь розмиття заднього плану. Для цього достатньо переміщати повзунок глибини різкості, оцінюючи зміни у режимі реального часу.

Функція Smart HDR

Іншою важливою особливістю нових камер стала функція Smart HDR, яка допоможе витягти навіть дуже складні сцени з високим динамічним діапазоном. Якщо вірити заявам Apple, це абсолютно новий рівень мобільної фотографії з максимально точним опрацюванням деталей у світлих і темних областях кадру. Реалізувати Smart HDR дозволили нові сенсори камер та просунуті алгоритми обробки зображення.

Захист IP68

Вологозахищеність iPhone Xs досягла рівня топових флагманів на Android. Ідеться про стандарт IP68, який є максимальним для сучасних смартфонів. Він передбачає можливість безпечного занурення пристрою на глибину до 2 м, тривалістю до 30 хвилин. Захист від пилу, звичайно, повний.

iPhone X захищений від вологи за стандартом IP67. Тобто він може пережити лише короткочасне занурення на глибину до 1 м.

Стереозвук

iPhone Xs отримав нові стереодинаміки, які повинні забезпечити ще більш об'ємне звучання. Натомість зросла і максимальна гучність. Крім того, тепер і відео на камеру записується зі стереозвуком. Цим минулорічний iPhone X похвалитися не міг.

Підтримка двох сім-карт

Вперше Apple представила iPhone із підтримкою двох сім-карт. Щоправда, у базовій версії iPhone Xs і Xs Max друга сімка може бути лише електронною, що робить цю функцію неактуальною для Росії. Втім, деякі вітчизняні оператори вже тестують eSIM, що дає надію на їхнє швидке впровадження.

Моделі смартфонів для китайського ринку повинні мати слоти для двох класичних сім-карт. Не виключено, що вони зможуть працювати і в нашій країні, хоча купувати такі модифікації iPhone Xs доведеться неофіційними каналами.