Як доглядати за підлогою з ПВХ плитки

Плитка ПВХ - це високотехнологічне гетерогенне покриття для підлоги, яке тільки починає завойовувати ринок будівельних оздоблювальних матеріалів.

Плитка ПВХ використовується для укладання у приміщеннях різної специфіки. Таке покриття для підлоги здатне тривалий час виконувати свої функції. У середньому термін служби близько 10 років, а детальніше про переваги такого покриття, і де його можна вигідно придбати дізнайтесь на сайті diamantpol.com.uа. 

При цьому за матеріалом важливо правильно доглядати. Це допоможе збільшити термін експлуатації та убереже плитку від передчасного виходу з ладу.

При догляді за покриттям необхідно дотримуватися низки порад:

  • Для щоденного догляду можна використовувати пилосос або будь-які інші пристрої, які застосовуються для догляду за паркетними та іншими підлогами.
  • При догляді необхідно уникати речовин, які розчиняють полівінілхлорид.
  • При необхідності поверхню підлоги можна мити. Для цього використовується волога тканина, швабра з мопом, миючий пилосос тощо. Також для усунення забруднень з поверхні може використовуватись спеціальний спрей, призначений для догляду за покриттям з полівінілхлориду та миючі засоби для вінілової підлоги. При використанні таких речовин важливо дотримуватись інструкції, вказаної на упаковці.
  • Після усунення забруднень за допомогою вологої тканини підлогове покриття рекомендується протерти насухо. Це допоможе уникнути надмірного ковзання поверхні та, як наслідок, отримання травми.
  • Для приміщень з високою прохідністю при догляді за поверхнею підлоги з ПВХ можна використовувати спеціальне обладнання, яке самостійно подає воду та миючий засіб. Така техніка оснащується роторним механізмом, за допомогою якого здійснюється очищення поверхні. При цьому важливо використовувати лише нейтральні речовини.
  • Відновити блиск поверхні підлоги можна за допомогою роторної машини. Для цього використовуються спеціальні насадки.

Підлоги з полівінілхлориду не розраховані на полірування, фарбування та застосування інших технологій, розроблених для відновлення поверхні.

Для того, щоб приховати подряпини та інші незначні пошкодження поверхні, використовуються спеціальні засоби, які заповнюють дефект, внаслідок чого він не впадає в очі і не руйнується ще більше. Такі склади можна наносити у різний спосіб.

Окрім цього, зараз часто можна зустріти оголошення, в яких пропонується відновлення поверхні шляхом нанесення на неї поліуретанового шару.